Anahtar Kelimeler: Mecliste tavan yaptı

Mecliste ateş tavan yaptı

Mecliste ateş tavan yaptı

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda, ‘Hurda kamyon hırsızlandı mı, hırsızlanmadı mı?’ konusu gündem oldu.

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında, Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Temmuz Ayı Meclis Toplantısında, kapatılan Gaziköy Belediyesi'nden Kozan Belediyesi'ne geçen “hurda kamyonun hurdacıya satılmaya götürülürken yakalandı” iddiası tartışmalara neden oldu.
MHP'li meclis üyesi Suat Erkan konuyu mecliste gündeme getirdi. Suat Erkan, Kozan Belediye Meclis Üyesi Kenan Avan’ın bilgisi dahilinde, Gaziköy Belediyesi'nin kapatılan şantiyesindeki hurda kamyonun satılmak üzere Kozan sanayisine getirildiği esnada polis ve zabıtalar tarafından yakalandığını ve konunun da üzerinin örtbas edildiğini ifade etti. Hurda kamyonu çekici ile taşıyan şoför ile görüştüğünü ve konuyu çok ince ayrıntısına kadar araştırdığını ifade eden MHP'li meclis üyesi Suat Erkan şantiyede ayrıca bir de kepçenin kaybolduğunu ifade etti. Suat Erkan, hurda kamyon çekici ile yüklenip getirilirken çekicinin sanayi kavşağında polis ve zabıta tarafından durdurulduğunu, çekiciyi getiren şahısların bunu kabullenmediğini ifade ederek; "kurtarıcıyı kullanan arkadaş bunların resimlerini almış. Resimlerde burada mevcut. Şahıslar resimlerde yüzlerini kapatıyorlar. Kurtarıcı şoförü resimleri polise gösterince, şahıslar “bunu bize Kenan Avan yüklettirdi” diyorlar, sonra Osman Taş’ı arıyorlar ve Osman Taş’a “hırsızlıktan tutanak tutturma, olaydan bizim bilgimiz var. Yanlışlıkla sanayiye götürmüşler” diyorlar. Faturayı da Kozan Belediyesi'ne kesiyorlar” ifadelerini kullandı. 
“Belediye fatura kesiyor” 
MHP'li meclis üyesi Suat Erkan mecliste yaptığı konuşmada; “hurdaya satılmak üzere sanayiye götürülen hurda kamyonun taşınması için de Kozan Belediyesi'ne fatura kesiliyor. Hurda kamyonun kurtarıcı ile taşınmasının parasının da hurdaya satıldıktan sonra verileceği söyleniyor ve anlaşma bu şekilde yapılıyor. Zaten resmi olmadan hurda araç satılamaz, burada hırsızlık var. Bunu da örtbas etmeye çalıştılar. Belediye başkanının bu olayın üstüne gitmesi gerekirken neden bu olayı kapatmaya çalıştığını merak ediyorum. Kurtarıcının şoförü Belediye Başkanını aradığını ve şahısların da Kenan Avan’ın yeğeni olduklarını öğrendiğini bana söyledi. Kozan Belediyesi bir devlet kurumu, burada böyle bir olay olamaz, belediyeye ait hurda bir araç nasıl satılmaya götürülür? Şahıslar alkollü çıkıyor, ehliyetleri ne de el konuluyor” ifadelerini kullandı. 
Nihat Atlı suç duyurusunda bulundu 
MHP'li meclis üyesi Suat Erkan mecliste yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi Kozan ilçe başkanı Nihat Atlı'nın yaşanan konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Bugün sabah suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Suat Erkan dilekçeyi meclis üyelerine gösterdi. 
“Bir tane kepçe kayıp”
Suat Erkan envanterde bulunan ancak ortada bulunmayan bir kepçenin de kaybolduğunu ifade etti. Kepçenin Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nden Kozan Belediyesi'ne geçen bir kepçe olduğunu ifade eden Suat Erkan belediye başkanı Kazım Özgan’a “kepçe nerede” sorusunu sordu. Erkan, envanterde böyle bir kepçenin olup olmadığının da gerekli birim müdürleri tarafından araştırılmasını istedi. 
“Görüşen de şerefsiz yapan da şerefsiz” 
MHP'li meclis üyesi Suat Erkan Kozan Belediye Şantiyesi yanında bulunan bir arsaya imarda 3 kat verildiğini ve buranın da Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve görüştüğü Müteahhitler tarafından kat düşüklüğü gösterilerek değerinin düşürüldüğünü ve yerine de bir Düğün Salonu'nun yapılacağını iddia etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Suat Erkan'ın sorduğu bu soruya karşılık “görüşen de şerefsiz yapan da şerefsiz” cevabını verdi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan hangi müteahhitle görüştüğünü de Suat Erkan'dan söylemesini istedi. Belediye Başkanı Kazım Özgan hiçbir müteahhitle bu konu ile ilgili olarak hiçbir şekilde görüşmediğinin altını çizdi. Bu söylentilerin hepsinin yalan olduğunu söyledi. 
Başkan Özgan, “suç duyurusunda bulunulsun” talimatı verdi 
Suat Erkan'ın mecliste yaptığı hurda kamyon konuşmasının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da Zabıta Müdürü Osman Taş’ı bilgi vermesi için kürsüye çağırdı. Osman Taş yaşanan olayları anlatırken Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Osman Taş’a konu ile ilgili olarak ne varsa toparlansın, suç duyurusunda bulunulsun talimatı verdi. 
“Mesajı görmedim” 
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan çekiciyi kullanan Mehmet Mercan'ın kendisine gönderdiği fotoğrafları görmediğini ifade etti. Kendisine çok sayıda mesaj geldiğini ancak bu mesajı görmediğini ve mesajı da açmadığını ifade etti. 
“Şoför olayı anladığında neden kamyonu yükledi?” 
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan mecliste Suat Erkan'ın yaptığı konuşmaya cevaben “Madem şoför bunun hırsızlık olabileceğini düşündü neden o anda yüklemeyi bırakmadı?” sorusunu sordu. Ancak zabıta müdürünün de bir şekilde bilgilendirilmesinin de iyi olduğunu ifade etti. Başkan Özgan burada hırsızlık olmadığını, hırsızlık teşebbüsü olduğunu ifade ederek; " beni Zabıta Müdürü aradı. Bana durumu anlattı, hemen şantiyeye götürün dedim. Herhangi bir kayıp çalıntı bir şey yok şu anda malımız yerinde duruyor. Belediye ve zabıta vazifesini yapmıştır. Kenan Beyi’de aradım. Kenan Bey bana “Başkanım bilgim olur olmaz şantiyeye çekin dedim” dedi. Olay bu. Herhangi bir kamu zararı yok” dedi. 
“Mezbahanedekilerin parası İmar Limited Şirketinden ödendi” 
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada 2014 yılında seçimi kaybettikten sonra yaşanan olayları dile getirdi. Başkan Özgan; "bir kasaptan bana telefon geldi. Mezbahanede çalışan bir kasaptan. Ben maaşınızı nereden alıyorsunuz diye sordum, kendisi bana “şirketten alıyoruz” dedi. İşleteni biliyorsunuz bana sormayın. Kasabı bir sonraki gün işten çıkardılar. Orada o zaman 4 aylık dönemde maaşların İmar Limited Şirketi’nden ödendiğinin dekontları gibi evrakların hepsi mevcut. Bu paralar kime gittiyse alacağım, burada hem verenler suçlu hem alanlar, çalışan mezbahanede çalışıyor ödemeyi şirket yapıyor. Şirket kimin şirketi? milletin değil mi? %100’ü belediyenin değil mi? Ben buradan sesleniyorum gönüllü olarak gelsinler, paraları geri ödesinler. Bu konu hakkında savcılığa suç duyurusu yapılacak. Bu konunu ihmal edilmiş” ifadelerini kullandı.
Temmuz ayı meclis toplantısında hurda aracın satılması, imar planı ve 2014 yerel seçimlerinden sonra mezbahanedeki çalışanların parasının İmar Limited Şirketinden ödenmesi gibi konular gündeme geldi. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.