Anahtar Kelimeler: Mecliste “Ermeni” polemiği

Mecliste “Ermeni” polemiği

Mecliste “Ermeni” polemiği

Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı’nın muhtarlarla yaptığı toplantıda dile getirdiği; “Mahmutlu Mahallesi'nde Ermeniler mülk peşinde. Buna da Kozan Belediye Başkanı çanak tutuyor” sözüne karşılık Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan

Kozan Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının 3. oturumu bugün saat 14.00’da Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşülürken, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Atlı’nın yaptığı açıklama ile ilgili olarak konuyu yargıya taşıdıklarını ifade etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Nihat Atlı’nın açıklamasına cevap verdi.

 

“Türk Meydanı’nı yapan benim. Manastırı müslüman Türk çocuklarına piknik alanı olarak açan, mescidi, çeşmesini yapan benim. Gerçekten bir insan bir şey yaparken vicdanlı olsun. Ben böyle bir şeyi hak ediyor muyum? Dava benden önce açıldı. Ermeni bayrağı açmanın ne zaman olduğu belli değil. Tapunun yaptığı alım ve satımın belediye başkanı ile ne işi olabilir? Ben olduğunu düşünmüyorum ama varsa bile ortaya çıksın. Bu konudan elbette rahatsızlık duyuyorum. Lanet olsun Ermeni'ye. Kim dayanak oluyorsa ona da lanet olsun” diye konuştu.

MHP grup sözcüsü Yusuf Eroğlu, Özgan’ın söylediklerine karşı şu cevabı verdi:

“Belli bir şeyleri meclis kürsüsünde konuştum. Siz geldikten sonra nelerin olduğunu. Sizi suçlamıyoruz. Siz geldikten sonra bunların olduğunu beyan ettik. “Dava açıldı” dedik. “Bayrak açıldı” dedik. Bunların tamamı siz geldikten sonra oldu. Biz yorum yapıyoruz. Sizi direkt suçlamıyoruz” dedi.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan ile MHP grup sözcüsü Yusuf Eroğlu arasında yaşanan kısa süreli Ermeni polemiğinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Ocak ayı meclis toplantısının 3. oturumunda Kozan Belediyesi’nde çalışan sözleşmeli personellerin maaşlarının enflasyonla orantılı olarak %5,5 oranında yükseltilmesine karar verildi.

Cumhur ittifakı %10 indirdi, İyi Parti “%20” dedi

Kozan Belediyesi Meclisi'ne gelen belediyenin işletmesinde olan salonların vatandaşlara kiralanmasına yönelik fiyatlandırma ile ilgili olarak mecliste “indirim yapma” yarışı yaşandı. Bir önceki mecliste görüşülerek komisyona havale edilen belediyeye bağlı salonların vatandaşlara kiralanırken ödenecek ücretlerin belirlenmesi noktasında, komisyon raporu hazırlandı. Komisyon raporunda belirlenen fiyatların %10 aşağı çekilmesi teklifi Cumhur ittifakı meclis üyelerinden geldi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yapılacak İndirimin ardından belediyeye bağlı işletmelerdeki yiyecek ve içecek fiyatlarının küsuratlı olacağını, İndirimin sadece salonlarda yapılmasını talep etti.

Teklif doğrultusunda salon ücretleri %10 aşağı çekildi. Iyi Partili meclis üyesi Mustafa Sertelli’de grubu adına meclise teklifte bulundu. İndirimin %10 değil %20 oranında yapılmasını talep etti. Yapılan bu talep oylandı. İndirim %20 oldu.

Kozan Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının 3. oturumu görüşülen gündem maddelerinin ardından 3 Şubat Pazartesi günü toplanmak üzere kapatıldı.