Meclis’te şahsa özel “Otoban gibi yol” tartışması

Meclis’te şahsa özel “Otoban gibi yol” tartışması

Kozan Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Mart ayı meclis toplantısının ilk oturumunda gündem maddeleri görüşülmedi. Hava saldırısı sonucu şahadet şerbetini içen şehitler mecliste grubu bulunan partiler tarafından yad edildi. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu, şahsa özel iş yapıldığı iddiasında bulundu.

 Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Mecliste Suriye'nin idlip bölgesinde 27 Şubat tarihinde yapılan hava saldırısı sonucu şehadet şerbetini içen şehitlerimiz yad edildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ak Parti grup sözcüsü Abdullah Avcı, MHP grup sözcüsü Yusuf Eroğlu ve diğer partilerin sözcüleri şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andıklarını ifade ettiler.

Mart ayı meclis toplantısının dikkat çeken konusu ise Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu'nun ortaya attığı iddia oldu. Yusuf Eroğlu yaptığı konuşmada, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a yakınlığı ile bilinen bir kişinin bahçesinin yanının ve bahçe sınırları dahilinde bulunan yolun aynı otoban gibi yapıldığını ifade etti. Yusuf Eroğlu yaptığı konuşmada konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;

“Mecliste sürekli Kozan’ın yol sorunlarını gündeme taşıyoruz. Yolların bozukluğu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın şikayetleri oluyor. Yol problemini defalarca aktardık. Yollarla ilgili sorunun olduğunu kendileride dile getirdiler. Şimdi Kozan Belediyesi’nin yaptığı bir yoldan bahsedeceğim. İlçemiz Yüksekören Mahallesi mevkiinde sorumluluğu Sulama Birliği'nde olan yolu yapmış. Hem de öyle bir yol yapmış ki maşallah sanki otoban gibi. Sanırım yol yapmaya oradan başlamışlar. Vatandaşlardan “bizim köyün, mahallenin yolları ne zaman yapılacak? sitemleri gittikçe artmaya başladı. Çok merak ettim. Bu yol nasıl bir yolmuş diye. Gittim, baktım. Benim de bahçeme yakın bir yer. Hakikaten yolu çok güzel yapmışlar. Yolun yapıldığını ve bittiği yeri görünce, mevcut başkanımızın yandaşının bahçesine kadar olan yol yapılmış. Tabii onunla da yetinilmemiş. Şahsın bahçesinin alt tarafıda boydan boya kumlanmış, yol yapılmış. Sayın Başkan şunu biliyoruz. Sizin bilginiz olmadan, belediye ile ilgili olarak hiçbir iş ve işlem yapılmıyor. Acaba, sizin önceliğiniz seçimden önce size destek veren bu şahıs mı? Yoksa Kozanlı mı? Yaptığınız icraat önceliğinizin Kozanlı değil, yandaşınız olduğunu gösteriyor. Kamyonlar, iş makineleri, işçiler hizmet yapsın diye size emanet edildi. Şahsa hizmet etsin diye değil. Eğer, bir kişiye hizmet etmek istiyorsanız, bunu kendi kesenizden yapabilirsiniz. Bu konuda bir diyeceğimiz olmaz. O yola harcanan masraf ile en az 8-10 köyün yolu kumlanabilirdi” diye konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu'nun ortaya koyduğu iddianın ardından Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan’da söz aldı. Başkan Özgan; “Yusuf Bey'in bu konuda önyargılı olduğunu düşünüyorum. Biz, özellikle yazın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu tür yolların hepsini elden geçirmiştik. Mahalle yolları da bizim sorumluluğumuzda, köy yolları da bizim sorumluluğumuzda. Siz öyle bir anlattınız ki, sanki otoban yapılmış. Yardımcı olduklarımız oldu. Ara yolların hepsini biçerdöver zamanında elden geçirdik. Bakın zaman yine geliyor. Yine elden geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda İyi Partili Meclis Üyesi Hasan Sabri Erdem’de söz alan meclis üyelerindendi. Hasan Sabri Erdem, Hocalı Katliamı ile ilgili olarak duygulu bir o kadar da anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasından sonra yanında getirdiği Türk bayrağını 3 defa öperek Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a hediye etti. Kazım Özgan’da bayrağı 3 defa öperek Hasan Sabri Erdem'den aldı.

Mecliste Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da hediye veren isimler arasındaydı. Sosyal Yaşam Merkezi’nde yapılan Osmanlı Tuğrası belediye meclis üyelerine Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından bizzat dağıtıldı.