Mecliste siyasi rüşvet ve borçlanma tartışması

Mecliste siyasi rüşvet ve borçlanma tartışması

Kozan Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Borçlanma yetkisi ve siyasi rüşvet konuları meclise damga vurdu.

Kozan Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın şehir dışında olması sebebiyle CHP'li meclis üyesi Ertan Karaoğlu başkan vekili olarak görevini yürütüyor. Meclise de Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu başkanlık yaptı. Ağustos Ayı Meclis Toplantısı grup sözcülerinin gündem dışı yaptıkları konuşmalar ile başladı.
MHP Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu yaptığı konuşmada, Kozan Belediyesi Meclis Toplantısı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı’nın aynı saate denk getirilmesinin manasız olduğunu ifade etti. Eroğlu, encümen toplantısı ile belediye meclis toplantısının aynı saate denk getirilmesinin Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından kasıtlı yapıldığının altını çizdi.
MHP Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu 2019 yılı Kozan Belediye bütçesinin oylanması ile ilgili olarak 22 ret oyuna karşılık 10 evet oyunun verildiğini ifade etti. Eroğlu, yaşanan süreçte hangi parti başkanlarının yeğenlerinin işe alındığını, hangi belediye meclis üyelerinin çocuklarının işe alındığını ya da çalışan belediye meclis üyelerinin çocuklarının maaşının arttırıldığını ifade ederek bu sorulara cevap verilmesini istedi. Eroğlu, meclis toplantısında ilginç bir konuyu da gündeme getirdi. Adana Valiliği'nin Kozan Belediyesi'nden kaç tane işçinin çıkarıldığını ve kaç işçinin alındığına dair liste istediğini belirtti. Eroğlu, çalışan ve çıkarılan işçilerin tam listesinin gönderilmediği yönünde bilgiler aldıklarını sözlerine ekledi.
“Siyasi rüşvet olarak dağıtılan kadroların belediyeye maliyeti 2 milyon lira”
Ak Parti Grup Sözcüsü Avukat Abdullah Avcı’da gündem dışı söz alan isimler arasındaydı. Abdullah Avcı, borçlanma konusunda konuşma gerçekleştirdi. Kozan Belediyesi’nin alınacak araçlar ile ilgili olarak bütçesinin yerinde olduğunu ifade eden Abdullah Avcı, şu ifadeleri kullanarak Kozan Belediyesi’nin paralarının nereye gittiğini söyledi. Abdullah Avcı; "Son 1 ay içerisinde siyasi rüşvet olarak dağıtılan kadroların aylık maliyeti en az bu belediyeye 2 milyon liradır” ifadelerini kullandı. Avcı, siyasi rüşvet olarak dağıtılan kadrolara verilen para ile belediyenin borçlanmadan araç alımı yapabileceğinin altını çizdi.
“Ben şahsım adına hiçbir rüşvet almadım”
Ak Parti Grup Sözcüsü Avukat Abdullah Avcı'nın siyasi rusvet imasının ardından meclise başkanlık yapan CHP'li Meclis Üyesi Kozan Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu; “Şahsım adına ben hiçbir rüşvet almadım. Eğer böyle bir iddianız varsa, lütfen bunu da ispat ediniz. Ya da kimler varsa onların ismini söyleyiniz ki, herkes burada zan altında kalmasın” dedi. Karaoğlu, borçlanma konusu ile ilgili olarak da Abdullah Avcı'ya cevap verdi. Karaoğlu, 1 yıl önce evet denilen borçlanma yetkisine 1 yıl sonra neden hayır denildiğini merak ettiğini ifade etti.
“30 milyon borçlanmayı bu meclis onayladı”
Gündem dışı söz alan isimlerden biri de Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül oldu. Ruhi Gül, 2014 yerel seçimleri öncesinde bu meclisin 30 milyonluk borçlanma yetkisi verdiğini, ancak iki buçuk milyon civarındaki hizmet yapımı için alınacak olan araçlar için borçlanma yetkisi vermediğini ifade etti. Ruhi Gül; "Şu an Kozan Belediyesi kesintilerden dolayı borç ödüyor. Biz de istiyoruz ki, değerli meclis üyelerimiz bize borçlanma yetkisi verirse mecburen ödediğimiz borçlara giden parayı vatandaşa hizmet etmek için kullanmak istiyoruz. Borçlanma amacımız bu” dedi.
“Cahil gazeteci”
Mecliste gündem dışı söz alan meclis üyesi Ömer Faruk Kaymaz'da Saadet Partisi'nden İstifa ederek CHP'ye geçmesi ile ilgili olarak Kozan Haber Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Amca’ya yüklendi. Cahil gazeteci ibaresini kullanarak kendisi hakkında yazdığı yazıya cevap veren Ömer Faruk Kaymaz, Tahir Amca isimli köşe yazarının Kozan Belediyesi’nde çalıştığını ve Kozan Belediyesi’nden maaş aldığını ifade etti.
Kozan Belediyesi Meclis Toplantısı görüşülen 11 maddenin ardından sona erdi.