Anahtar Kelimeler: Meclis’ Filistin ortak

Meclis’ten Filistin için ortak ses

Meclis’ten Filistin için ortak ses

Kozan Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda mecliste grubu bulunan bütün partilerden Filistin için ortak ses çıktı. İsrail'in yaptığı terörist saldırılar ortak hazırlanan bildiri ile kınandı.

Kozan Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisten Filistin için ortak tepki

 Meclis toplantısı başlamadan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve diğer meclis üyeleri İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği terörist saldırıları kınadılar. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ortak bildiriyi okudu. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“İsrail’in, Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayram'nin hemen arifesinde vahum bir boyut kazannuştir. Mukaddes mekan Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafindan roket, gaz bombası, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistin’linin yaralanmasına ve şehit olmasına sebep olmuştur. Kozan Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tammazlıgı şiddetle kmuyoruz. Kozan Belediye Meclisi olarak Kudüs’ün ve Harem-i Serifin statüsünde aşındırmaya yönelik Israil'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasbetme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkımın özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesmi savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz. Bu zulmů, insanlık dışı muameleyi ve lsrail'in işlemiş olduğu savaş suçunu şiddetle kınıyor, Özgür Kudüs ve Islam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik yasa dışı girişimleri asla kabul etmiyoruz. Israil'in kadın, çocuk ve sivil hayatı hedef alan zalimce ve canice saldınları aynı zamanda bir savaş suçu oluşturmaktadır. Filistin'in kendi topraklarında işlenen insanlık suçumun hesabim Istail, dünya kamuoyu önünde vermelidir Suçların sorumlulan belirlenmeli, uluslararası yargı tarafindan yargılanmalı, gerekli cezalara çarptırılmalıdır. Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemesinin zaman geçirmeden harekete geçmesi gerekmektedir. Daha fazla insanın Israil zulmüyle mağdur edilmemesi, canından olmaması, sevdiklerini kaybetmemesi için Uluslararasi Ceza Mahkemesi'ne çağrı yapıyoruz. Sonuç olarak Kozan Belediye Meclisi olarak mazlum Filistin halkının yanında yer aldığımızı ve bu vahşi saldınlan nedeniyle Israil'i şiddetle kınadığımızı ve lanetlediğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.”

“Mezarlık doldu, yeni mezarlık çok uzak”

 AK Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Abdullah Avcı, kendisinin Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyon Başkanlığına seçildiğini ve başkanvekili olarakta MHP'li Kozan Belediye Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu'nun seçildiğini ifade etti. Kozan ve Adana ilçeleri için İmar Komisyonu olarak hayırlı kararlar almayı istediklerini ifade eden Abdullah Avcı, mezarlık konusuna değindi. Kozan mezarlığının mevcut hali ile dolu olduğuna dikkat çekerek bazı isimsiz mezarların yerine başka mezarların kazıldığını ve defin işlemlerinin yapıldığını ifade etti. Karabuzağı Mahallesi civarına yapılan yeni mezarlık ile ilgili de konuşan Abdullah Avcı, bu mezarlığın şehre yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olduğunu ve insanların cenazelerini defnetmek için buraya gitmekte zorluk çekebileceğini ifade etti. Buna çözüm olarak Kozan Mezarlığı yanındaki boş arazinin kamulaştırılarak Kozan Mezarlığına ek yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan vekilliği için yeniden seçim yapıldı

 Bir önceki meclis toplantısında MHP'li meclis üyesi Suat Erkan'ın encümen üyesi ve meclis başkan vekilliğine seçilmesi ile ilgili olarak hukuka aykırı konular olduğu, sadece encümen üyesi olmasına ve meclis başkan vekilliğine Mehmet Bozdoğan'ın getirilmesine oybirliği ile karar verildi.

Belediye 2020 yılı kesin hesabı komisyona havale edildi

 Meclisin 2. gündem maddesi ise 2020 yılı kesin hesabının görüşülmesi maddesi oldu. 2020 yılı Kozan Belediyesi kesin hesabının yeniden görüşülmesi için ilgili komisyonlara havale edilmesine karar verilirken, bu maddenin görüşülmesi için Meclis Cumartesi günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

Tarihçi yazar meclisten çıkarıldı

 Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 10. gündem maddesi ile ilgili olarak da kısa süreli gerginlik yaşandı. 10. Maddede; Mart ayında yapılan meclis toplantısında İmar Komisyonu, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu’na havale edilen, Kozan'ın Kurtuluş mücadelesi esnasında Saimbeyli'de şehit düşen Kozan Kuvayi Milliye Teşkilatı kahramanlarından dönemin Kozan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Başkanı Şehit Ökkeş Dağlı'nın isminin yaşatılması adına isminin uygun bir parka veya caddeye verilmesi hakkında komisyon raporu teklifi oldu. Bu madde ile ilgili olarak, AK Parti Kozan Belediye Meclis Üyesi Hazım Dağlı Araştırmacı Tarihçi Yazar Abdurrahman Kütük'ün mecliste bilgi vermesini istedi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan kendisine daha önceden böyle bir bilgi verilmediğini, konunun daha sonraki meclis toplantılarında görüşülmesini talep etti. Bunun üzerine belediye meclis toplantı salonunda bilgi vermek için hazır bulunan Abdurrahman Kütük Hazım Dağlı ile birlikte salondan ayrıldı.

Temizlik işçilerine ikramiye verilmeli

 AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çankaya'da mecliste gündem dışı söz aldı. Çankaya, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bayramlarda temizlik ve beden işçilerine bayram ikramiyesi verdiğini, Kozan Belediyesi’nin de aynı Büyükşehir Belediyesi gibi temizlik ve beden işçilerine bayramlarda ikramiye vermesini talep etti.

Kozan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı kalan diğer meclis gündem maddelerinin görüşülmesi için Cumartesi günü 2. oturumunu gerçekleştirecek.