Anahtar Kelimeler: Medeniyete gölgesi

Medeniyete koku gölgesi

Medeniyete koku gölgesi

Kozan dört bir tarafı tarih kokan medeniyetler şehri. Ancak, Kadirli istikametinden Kozan'a gelenler maalesef kötü kokuya maruz kalarak medeniyetler şehrine giriş yapıyor.

Kozan'ın kanayan yarası haline gelen arıtma tesisi ile ilgili olarak herhangi bir girişim yapılmaması gerçekten çok acı bir tablo haline geldi. Kozan'ın dört bir köşesi tarih kokuyor. Kozan'ın adı medeniyetler şehri Kozan olarak geçiyor. İç turizmin canlanması noktasında gerekli girişimler yapılıyor. Ancak yıllardır bir türlü yapılamayan arıtma tesisinin kokusu bu medeniyete maalesef gölge düşürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar her türlü Kozan ile ilgili çıktığı platformda arıtma tesisinin yapılacağını söylüyor ama bugüne kadar herhangi bir somut girişimde bulunmaması gerçekten vatandaşları bu yapılmayacak havasına sokuyor. Özellikle, Kayhan bölgesinde yaşayan insanların sağlık durumları da göz önünde bulundurulduğunda kötü kokunun hem insan sağlığına zararlı olduğu, hem de dışarıdan Kozan’a ilk defa gelenler de iyi bir imaj oluşturmadığı bir gerçek. Kısa zaman içerisinde arıtma tesisi ile ilgili olarak çözüm bulunulacak denilse de, bugüne kadar herhangi bir somut adım atılmaması bu işin daha uzun yıllar gecikebileceği anlamına geliyor.

Sorumlu gazetecilik gereği, binlerce insanın sağlığını tehdit eden arıtma tesisinin restore edilmesi veya yeniden yapılması ile ilgili olarak tekrardan yetkililere kamuoyu adına seslenmek istiyoruz. Buranın yeniden yapılması gerekiyor. Vatandaşların kötü kokudan kurtulması gerekiyor. Dışarıdan gelenler Kozan’ı kötü kokuyla anmaması gerekiyor. Kısacası binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış medeniyetler şehri Kozan'a bu koku yakışmıyor.