Anahtar Kelimeler: Mehmet Yağan Yeniden Aday

Mehmet Yağan Yeniden Aday

Mehmet Yağan Yeniden Aday

2 Nisan´da yapılacak olan Kozan Ticaret Borsası seçimleri öncesinde mevcut başkan Mehmet Yağan ile Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes özel bir röportaj gerçekleştirdi. Yağan önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

2 Nisan´da yapılacak olan Kozan Ticaret Borsası seçimleri öncesinde mevcut başkan Mehmet Yağan ile Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes özel bir röportaj gerçekleştirdi. Yağan önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

/resimler/2018-3/20/1357028848626.jpg

 

Kozan Ekspres Gazetesi imtiyaz Sahibi Araştırmacı Gazeteci Yazar Hüseyin Erciyes ile samimi bir ortamda sohbet eden Mehmet Yağan, 2000 yılından bu yana Kozan Ticaret Borsası´nın kurulmasında ve geliştirilmesinde aktif olarak rol aldığını, Kozan Ticaret Borsası´nın bugüne kadar gelmesinde büyük emeklerinin olduğunu söyledi. Ayrıca Kozan Ticaret Borsası´nın yeni yapılan hizmet binası ve hububatçıların bir araya toplanmasınında kendi döneminde olduğunu söyledi.

Kozan Ticaret Borsası eski başkanı Hüseyin Çetin ile beraber bu işi yürüttüklerini ve meclis başkanı iken kendisine Kozan Ticaret borsası Başkanı olması yönünde tekliflerin geldiğini ve bu teklifleri geri çevirmeyerek  Kozan Ticaret Borsası Başkanlığı´na seçildiğini söyledi.

Göreve geldiğinde Kozan Ticaret Borsası´nın yeni yerinde İnşaat´ın devam ettiğini ve büyük zorluklar içerisinde buranın inşaatının tamamlandığını söyledi.  Kozan Ticaret Borsası olarak bugüne kadar Kozan´ın gelişmesinde ve geliştirilmesinde büyük gayretler harcadıklarını gerek Bakanlıklara, gerekse diğer yetkili kurumlarla işbirliği yaparak Kozan´ın önde gelen sorunlarını çözmek için projeler hazırladıklarını ifade etti.

Mehmet Yağan Kozan´da yetiştirilen ürünlerin kaliteli olmadığını belirtti.  Kozan´daki yetiştirilen ürünlerin daha kaliteli olması için çiftçilerimizin, esnaflarımızın ve üreticilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda eğitim seminerleri verdiklerini de ifadelerine ekledi.

Kozan Ticaret Borsası hizmet binasında buğday analizi yapıldığını ve önümüzdeki süreçte yaprak, tohum gibi analizlerinde yapılabileceğini söyledi. Bu tür işlerin çok maliyetli olmasından dolayı Çukurova Kalkınma Ajansı´na Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte bir proje sunduklarını söyledi.

Bu konuda çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.  Kozan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Yağan, Kozan´ın daha refah, ekonomik yönden gelişmiş olabilmesi için bütün insanların birbirini üzmeden, kırmadan birlikte hareket ederek Kozan´ın menfaatine olacak işlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.  Birlik ve beraberlikten kuvvet doğacağını ifadelerine ekleyerek, birlikte hareket edilmesi sonucunda Kozan gelişecek, Kozan insanı kazanacak, Kozanlı refah bir hayat sürecek diye konuştu.

 

/resimler/2018-3/20/1358385748193.jpg

2000 yılından bu yana Kozan Ticaret Borsası´nda aktif olarak rol aldığını ve 18 yıllık Kozan Ticaret Borsası hayatında birçok zorlukla karşılaşıldığında ve zorlukların mücadele ile aşıldığını ifade etti. Hala eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 2 Nisan´da yapılacak olan Kozan Ticaret Borsası başkanlığı´na yeniden aday olduğunu açıklayarak, ?şimdiden destek olan olmayan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra da elimizden geleni yaparak Kozan için her şeyin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz? dedi