MELETMEZ BARAJI İLE ATIL TOPRAKLAR TARIMA KAZANDIRILDI

MELETMEZ BARAJI İLE ATIL TOPRAKLAR TARIMA KAZANDIRILDI

Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan ilçesindeki Meletmez Barajı'nın su tutması ile tarıma elverişsiz olan toprakların üretim için kullanıma açıldığını açıkladı. Baraj sayesinde suya kavuşan topraklarda üretim başladı.

Meletmez Barajı, Kozan'a bağlı Bucak bölgesinde bulunuyor. Barajın tamamlanması ile birlikte, bölgede sulama ve tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Baraj, yaklaşık 5 milyon m³ su depolama hacmi ile bölgedeki çiftçilere su temin etmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta, Meletmez Barajı sayesinde tarıma elverişsiz olan toprakların suya kavuştuğunu belirterek, bölgedeki çiftçilerin su sıkıntısı sorununu çözeceklerini ifade etti.

Baraj sayesinde tarım faaliyetlerinin artması ile birlikte, bölgede istihdam ve ekonomik canlanma da yaşanması bekleniyor. Barajın tamamlanması ile birlikte tarım sektöründe büyük bir ilerleme kaydedilmesi ve bölgenin kalkınmasına önemli katkı sağlanması hedefleniyor.

Adana Milletvekili Tamer Dağlı, gerçekleştirilen su yatırımları ile ilgili olarak, "Suya kavuşan topraklarımızda artık üretim başladı. Meletmez Barajı'nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üreterek büyümemize katkı sunan her bir hemşehrimize bereketli kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Meletmez Barajı'nın Kozan'a bağlı Bucak bölgesinde tamamlanması ile birlikte, tarım sektöründe büyük bir atılım gerçekleştirilmesi ve bölgenin kalkınması hedefleniyor. Bu yatırımların bölgedeki istihdam ve ekonomik canlanmaya da olumlu etkileri olması bekleniyor