Anahtar Kelimeler: “Mesele Kozan Meselesi”

“Mesele Kozan Meselesi”

“Mesele Kozan Meselesi”

Kozan'da yerel basın ile bir araya gelen Başkent Kozanlılar Derneği Başkanı Ahmet Topaloğlu: "bu mesele Kozan'ın meselesi. Şahsi bir mesele değil. Ben Kozanlı’yım diyen herkes bu taşın altına elini koymak zorunda."

Geçtiğimiz günlerde ön çalışmaları yapılarak resmiyet kazanan Başkent Kozanlılar Derneği faaliyetlerine başladı. Kozan'da yerel ve ulusal basın mensupları ile İskele Kafe’de bir araya gelen dernek Başkanı Ahmet Topaloğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Düzenlenen toplantıya; Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın'da katıldı.

“BU MESELE KOZAN MESELESİ”

Bu meselenin Kozan meselesi olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Topaloğlu, “Kendisini Kozanlı  olarak tanıtan, “ben Kozanlıyım” diyen herkesin bu taşın altına eline koyması gerekir” ifadelerini kullanarak, bütün Kozanlılara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kendisinden bahseden Ahmet Topaloğlu 2007 yılından bu yana Ankara'da aile şirketlerini yürüttüklerini ve Ankara'da lobileşme çalışmalarının başlangıcı için Kozanlı gurbetçilerin, öğrencilerin Ankara'da buluşma noktası olması için derneği kurduklarını ifade etti.

MUSTAFA KANDEMİR ÖNCÜLÜK YAPTI

 Derneğin kurulmasında Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa kandemir'in büyük katkıları olduğunu dile getiren Topaloğlu, zaman zaman Ankara'da bir araya geldiklerini bu konu hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını, daha sonrasında da taşın altına ellerini koyarak bu oluşumu var ettiklerini sözlerine ekledi. Ahmet Topaloğlu Korcan Dağlı ile birlikte kısa zaman içerisinde resmi işleri tamamlayarak dernek çalışma faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

DERNEK BİNASI ETİMESGUT’TA

 Dernek binasının Ankara Etimesgut yeni MİT bölgesine yakın bir yerde olduğunu söyleyen Topaloğlu, kendilerine ait binanın son katında 30-35 kişilik toplantı salonu bulunan ve yaklaşık 70 kişilik yemekhanesi bulunan derneğin faaliyetlere başladığının altını çizdi.

“TEK DERDİMİZ KOZAN”

Kurulan derneğin amacının; gurbetteki Kozanlı vatandaşları bir araya getirmek, birbirlerini tanımak, sosyal ve kültürel alanda yardımlaşmak olduğunu dile getiren Ahmet Topaloğlu; "Bizim en önemsediğimiz konu gurbetteki öğrenci kardeşlerimiz. Yaklaşık 30'a yakın öğrenci kardeşimiz sosyal medya aracılığı ile bize ulaştılar. Onlarla istişare ettik. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun farkına vardık. Bu derneğe ihtiyaç vardı. Burada biz kimseden hiçbir şey rica etmeyeceğiz. “Şunu yapar mısınız, eder misiniz demiyoruz.” “Ben Kozan'ı seviyorum, Kozanlıyım, ben Kozan sevdalısıyım” diyen herkes bu taşın altına elini koymak zorunda. Hatta onun ötesinde de gövdesini koymak zorunda. Çünkü, bu şahsi bir mesele değil. Bir siyasi oluşum değil. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bütün siyasi partilere eşit uzaklıktayız. Buradaki tek kırmızı çizgimiz vatan, millet sevdası ve Kozan. Kozan ile birlikte Feke, Tufanbeyli ilçelerimizdeki kardeşlerimizi bu çatı altında toplayacağız. “Kozan'ı seven, ben Kozanlıyım” diyen herkesi yanımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“LOBİLEŞMEK İÇİN ÖNEMLİ ADIM”

 Derneğin oluşumunda büyük katkı sağlayan Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir'de basının önemine dikkat çekerek, her daim basın ile istişare ettiğini ve bundan sonra da etmeye devam edeceğini kaydetti. Kandemir; “En büyük eksikliğin lobileşme olduğunu biliyoruz. Bunun içinde dernek kurarak bu işe resmiyet kazandırmış olduk. Biz çok güçlü bir memleketiz. Bürokratı, işadamı, siyasetçisi çok. Ama bunu helva yapan kimse yok. Bu insanları bir araya getiren bir oluşum yok. Biz bunları düşünerek Başkent Kozanlılar Derneği’ni kurmaya karar verdik. Kozan dışında çok sayıda iş adamımız var. Bunların hepsi ile istişare içerisindeyiz. Biz, Ankara'dan yola başlamak istedik. Çünkü Türkiye'nin merkezi Ankara. Ankara'da gerçekten çok sevdiğim arkadaşlarım Ahmet ve Tekin Topaloğlu kardeşler ile Korcan Dağlı kardeşim bulunuyor. Onlarda sağ olsunlar bu işin öncüsü oldular" İfadelerini kullandı.

“MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ” 

Makamların hepsinin geçici olduğuna dikkat çeken Mustafa Kandemir; "Hepimiz gelip geçeceğiz. Benim bir siyasi görüşüm var fakat bütün siyasi partiler bizim odamıza gelerek ziyaret ederler. Böyle işlere siyaset girerse o zaman ayrılık başlar. Kozan için biz bu işi başlattık. Emeği geçen başta Ahmet Topaloğlu ve Tekin Topaloğlu kardeşlere, Korcan Dağlı kardeşime, Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris başkanıma, Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdüre Sayın Fatih Aydın'a belediye başkanlarımıza, siyasetçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Ramazan Ağar’a borçluyuz. Kendisi bize her zaman “emrinizdeyim” diyor. Biz, siyasilerden maddi anlamda hiçbir şey istemedik. Sadece manevi olarak arkamıza destekçi olmalarını istedik. Başkent Kozanlılar Derneği hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı sohbet gerçekleştirilerek dernek için daha güzel neler yapılabilir bunların fikir alışverişi yapıldı.