MHP iktidarında vatandaşı mağdur eden yasa değişecek

MHP iktidarında vatandaşı mağdur eden yasa değişecek

MHP iktidarında Büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenleme kaldırılacak. Kapatılan belde belediyeleri, Özel İdare ve köyler yeniden kurulacak. Emlak vergilerinde %100 artış sağlayan uygulama iptal edilecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Veteriner Hekim Ali Demir, “MHP iktidarında vatandaşı mağdur eden Büyükşehir Yasası değişecek” dedi.

            7 Haziran seçimleri kapsamında Tufanbeyli’ye bağlı Yamanlı, Kirazlıyurt, Kayarcık ve Bozgüney köylerinde çalışma yapan Ali Demir konu ile ilgili şunları söyledi; “Biliyorsunuz, AKP iktidarı tüm itirazlara rağmen 6 Aralık 2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN’  ile mülki sınırları genişletip mücavir alan içine alarak, Adana merkezinde ki ev ile Tufanbeyli’de ki evden aynı oranda emlak vergisi alınmasını sağladı.

            AKP iktidarının çıkardığı bu Kanun ile Adana’ya bağlı Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, Yumurtalık vs. tüm ilçe merkezlerindeki emlak vergileri yüzde yüz artırıldı. Hükümetin teklifi ve meclisteki çoğunluğu ile yasalaşan bu kanunu belediyeler uygulamak zorunda. Uygulamayan belediyeler Kanunu çiğneyerek suç işlemiş sayılır” dedi.

            MHP Adana Milletvekili Adayı Ali Demir sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir de işin başka bir boyutu vardır. ‘Bu Kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisi ile 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları beş yıl süreyle alınmaz’ denir. Yani 3 yıl 10 ay sonra Adana ve ilçelerine bağlı tüm köylerde yaşayan vatandaşlarımız emlak vergisi ödemek zorundadır. Büyükşehir mücavir alanı içinde olduklarından hem de yüzde yüz artışlı olarak. Yani Adana merkezinde ki emlak vergisi ile Saimbeyli Kapaklıkuyu, Aladağ Gerdibi ve Tufanbeyli Fatmakuyu köylerinde ki emlak vergisi aynı olacak.

            Bu haksızlıktır.

            Bu aymazlıktır.

            Bu adaletsizliktir.

            Emlak vergilerinde %100 artış getiren bu uygulama belediyeler ile vatandaşı da karşı karşıya getirmektedir. Adana Büyükşehir ve bağlı sekiz ilçe belediyesi MHP’li başkanlarca yönetildiğinden Adana’da en çok sıkıntıyı bu belediyeler çekmektedir. MHP bu uygulamaya şiddetle karşıdır. İktidarın sayısal çoğunluğu ile yasallaşan bu uygulama MHP iktidarında iptal edilecek” dedi.