Anahtar Kelimeler: MİLLETİN PARASI HALDE

MİLLETİN PARASI BU HALDE!!!

MİLLETİN PARASI BU HALDE!!!

Kozan-Feke Karayolu´nda yapılan yeni yollara istinat duvarları yapıldı. Ancak, duvarların bazıları daha senesini doldurmadan yerle bir oldu.

Kozan-Feke Karayolu üzerinde bulunan bazı istinat duvarları, ya toprağın basıncına dayanamadı, ya da yağışlardan dolayı yıkılmış durumda.

BU DUVARLAR NEDEN YIKILIYOR?

Karayolları yani devlet, yolların yapılması için firmalara ihale karşılığında para ödeyerek bu yolların yapılmasını ister. Firma, ihaleyi aldıktan sonra çalışmalara başlar. İşini yapar. Ancak yapılan iş, yarım mı kalıyor? Yoksa malzemeden mi çalınıyor bilinmiyor? Bin yıl önce yapılan tarihi bina yıkılmazken, yeni yapılan İstinat duvarı her ne hikmetse daha bir yıl geçmeden yerle bir oluyor.

BUNUN PARASINI BİZDEN ÇIKARIYORLAR

Karayolu üzerinde heyelan olmasın, kaya yuvarlanmasın diye yapılan istinat duvarlarının çökmesinin parası, bu vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yapılıyor. Sağlam yapılmadığı için veya zemin etüt çalışmaları eksik yapıldığı için, bu manzaralarla karşı karşıya kalınabiliyor. Zamanında doğru işlem yapılmış olsa, iyi işçilik yapılmış olsa, bu duvarlar belki de yüzyıllarca yerinde sapasağlam kalacak. Ama maalesef yapılan yol veya istinat duvarları daha aradan bir yıl daha geçmeden ya çöküyor ya da yıkılıyor. Aynı durum Adana yolunda da meydana geldi. Feke yolunda da meydana geldi ve Türkiye´nin birçok yerinde de meydana geliyor.

SORUMLUSU KİM?

İstinat duvarı örmek, yol açmak, insanların yararına olacak hizmet götürmek devletin işidir. Devlet işini yaparken vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yapar. Bu paralar kolay kazanılmıyor, kolay elde edilmiyor. Vatandaşın parası bu şekilde hiçe sayılmamalı. İşini doğru yapan, işin ehli olan insanlara bu hizmetlerin yapılması için yetki verilmeli ve bu tür manzaralarla karşılaşılmamalı. Devlet, öyle firmalara yetki vermeli ki, firma zemin etüdünden, yapım aşamasına kadar istinat duvarının ve yolun en kalitelisini en iyi şekilde yapsın. Ama maalesef olmuyor, olmayacak gibi de görünüyor. Çünkü, birilerinin bu işten nemalanması, birilerinin bu işten zengin olması mı gerekiyor? Bazı insanlar için istinat duvarı hafif olarak görünen bir sorun olabilir ama sadece istinat duvarı değil, bu ülkede vatandaşın parasıyla yapılan, bir süre sonra geri yıkılan, yerine yenisi yapılan birçok hizmet var.

Devlet vatandaşından aldığı vergilerle yani bizden aldığı vergilerle hizmet götürmek zorunda. O hizmeti de en iyi şekilde götürmek zorunda.

İstinat duvarlarının bu manzarasıyla karşılaşanlar; ?Acaba bunu yapan insan neden böyle eksik iş yapmış?? diye kendi kendine soruyor. Sormalıyız, sorgulamalıyız. Çünkü, bu hizmet bizim için yapıldı. Keşke daha sağlam yapılsa, keşke zemin etüdü daha iyi yapılsaydı da bu fotoğraf kareleri ortaya çıkmasaydı.

Bu konuda suçlu kimse, bu konuyu derhal düzeltmenin ve daha uzun ömürlü, 300 yıllık 500 yıllık yapıları bu vatandaşın hizmetine açmalı. Vatandaşın aklıyla, mantığı ile dalga geçilmemeli.

Vatandaş çok zor şartlar altında parasını kazanarak Devleti´ne vermesi gereken vergiyi kuruşuna kadar ödüyor. Bizler kuruşuna kadar ödediğimiz verginin hesabını bu yıkık dökük halde olan istinat duvarlarını yapanlardan sonuna kadar sormalıyız. Sormazsak, üzerimize daha çok gelirler

/resimler/2019-5/7/1210086721039.jpg