Anahtar Kelimeler: Milli bayramlar coşkulu kutlanmalı

Milli bayramlar daha coşkulu kutlanmalı

Milli bayramlar daha coşkulu kutlanmalı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha coşkulu kutlandı. Bunun sebebi, özellikle zihniyet değişikliklerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

 

 

Kozan'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kutlandı. Ancak, geçtiğimiz yıllara bakıldığında programlardaki sıralamada herhangi bir farklılık yaşanmadığını görüyoruz. Öğrencilere, gençlere, vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı ruhunu en iyi şekilde yansıtmak için daha büyük organizasyonların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kozan’da kutlanan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri maalesef diğer şehirlerde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarına göre biraz daha cılız kaldı.

Öğrenciler, 29 Ekim ve diğer milli bayramlarda daha coşkulu bir şekilde hazırlanmalı. İsmet Atlı Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törenler daha coşkulu, daha gösterişli ve insanları milli bayram duygusuna ulaştıracak şekilde yapılmalı. Organizasyonlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü veya başka kurumlar tarafından gerçekleştiriliyor. Organizasyonu hangi kurum gerçekleştirirse gerçekleştirirsin, Cumhuriyet ruhuna yakışır bir şekilde program hazırlamalı. Sadece yapmak için yapılmamalı.

130 bin nüfuslu ilçede kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılan insan sayısı maalesef çok az. Hatırlayanlar çok iyi bilirler. Bundan 20-25 yıl öncesinde Kozan'da hangi bayram olursa olsun İsmet Atlı Şehir Stadyumu’nun tribünleri dahil, kenar duvarlarının üzerlerinde insanlar yığılırdı. Gösterileri görebilmek için birbirleriyle yarışırlardı. Buradan yola çıkarak, “Nerede o eski bayramlar” sözü bir kez daha kafalarda şekilleniyor.

Bundan sonraki milli bayramların daha coşkulu ve milli bayramın ruhuna yakışır şekilde kutlanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Kozan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bu yönde daha kapsamlı çalışmalar yapması gerekiyor.