Anahtar Kelimeler: MİLLİ MİRASIN .

MİLLİ MİRASIN 102. YILI

MİLLİ MİRASIN 102. YILI

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri, Kozan Mehmet Akif Ersoy Anadou Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programla gerçekleştirildi.

12  Mart 1921 yılında 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek ve mecliste okunan İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönemü etkinlikleri kapsamında, milli şairimiz İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un adının verildiği Kozan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde düzenlenen program ile utlama ve anma programı gerçekleştirildi.

Programa; Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş ile birlikte kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Mehmet Doğan günün önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Doğan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nı yazdığı süreci anlattı.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili olarak sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisinin okuduğu duygulu İstiklal Marşı ile program sona erdi.