Anahtar Kelimeler: MİLLİ SERVET ÇÜRÜMEYE EDİLİYOR

MİLLİ SERVET ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

MİLLİ SERVET ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

Kozan Özden Kültür Merkezi yapılalı 6 yıl oldu; fakat üç yıldır çatısı aktığı ve taban suyu taştığı için kullanılamıyor.


 

Kozan Özden Kültür Merkezi 2015 yılında törenle hizmete girmişti. Kültür Merkezi’nde; 312 kişilik çok amaçlı salon, 1 sergi salonu, 1 Bale-Dans-Folklor eğitim salonu, 1 yetişkinler için kütüphane ve okuma salonu,1 çocuklar için kütüphane ve okuma salonu, 1 bilgisayar salonu, 4 idari oda, 2 sanatçı dinlenme odası, 4 atölye ve kafeterya bulunuyordu.

 

Kültür merkezi nasıl bir mühendislik tasarımı ile yapıldı bilmiyoruz ama ilk yağmurlarla beraber zemin katları su basmaya, tavanı çökmeye, duvarları su sızdırmaya başladı. Su basma sorununu gidermek için 3 tane su tahliye pompası yerleştirildi ve pompalar sürekli çalışıyor ama maalesef hala sorun çözülemiyor.

 

Binanın zemin etüdü o kadar ince bir mühendislikle hazırlanmış olmalı ki; yağmur yağdığı anda su tahliye pompaları çalışmasa veya birisi arıza yaparsa  zemin katı kanalizasyon suları basıyor

 

2015 ile 2019 yıları arasında Özden Kültür Merkezi çatı problemleri nedeniyle şikâyetler üzerine  yüklenici firma tarafından defalarca tadilat yapıldı.  Firma son tadilatta yine gereken ödeneği almış olmasına rağmen çatıda oluşan sorunu gideremediği için kültür merkezi hala vatandaşa hizmet veremiyor.

 

Tabelası kırık dökük, park alanını yabani otlar basmış durumda. Binanın zemini, tavanı, koltukları ve diğer donatıları çürümeye başlamış.

 

Kozan'da gerek Eğitim Camiası gerek STK yetkilileri etkinlik yapmak için salon arıyor.Belediye sinema salonu, Kozan gibi nüfusu 150 bine dayanmış bir ilçe için yetersiz kalıyor. Öğrenciler ders çalışmak için yer arıyor Karacaoğlan kütüphanesi yetersiz kalıyor. Çeşitli kurslar, sergiler, gösteriler için mekan sorunu gün geçtikçe daha da hissediliyor.

 

Şimdi kamuoyuna soruyoruz? Bu binayı kim yaptı, bina ne kadara mal oldu? Trilyonlarca para kazanan yüklenici firmadan bu zarar niye mahsup edilemiyor? Niçin hesap sorulamıyor? Milli servet niye çürümeye terk ediliyor?

 

Yaşanan sorun büyük ama çözecek etkili bir yetkili yok. Herkes suspus.

Ortada hepimizin vergisiyle yapılmış bir bina var ama Kozanlı bu hizmetten faydalanamıyor.

 

Siyasetçilerimize ve yetkililere buradan açık çağrı yapıyoruz:

Özden Kültür Merkezinin kapalı kalmasında, çürümeye terk edilmesinde kimin ihmali, kastı, yanlışı varsa hesabı sorulmalıdır.