Minik Ressamların Eserleri Görücüye Çıktı

Minik Ressamların Eserleri Görücüye Çıktı

Kozan´da ilk olma özelliğini taşıyan karma resim sergisi açıldı.

/resimler/2018-1/16/0858114688936.jpg/resimler/2018-1/16/0859352190477.jpgK.Ekspres- Kübra´nın Sanat Atölyesinin 2.yıl özel projesi ilk kez karma resim sergisi Özden Kültür Merkezinde sanatseverler ile buluştu.

3 ay gibi kısa bir sürede Kübra´nın Sanat Atölyesinde resim dersleri alan 5 ile 13 yaşları arasında değişen çocuk ressamların eserlerinden oluşan resim sergisi yaş gurubu itibari ile Kozan´da ilk olma özelliğini taşıyor.

Açılışı yapılan, sergi öncesi konuşan Sanatçı Ressam Kübra Bulduklar serginin ilçede ilk olması özelliğine dikkat çekerek minik ressamların becerilerinden ve başarılarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu.

?Projemiz Kübra´nın Sanat Atölyesi 2. Yıl özel projesi olan karma resim sergisidir. Sergimizin ismi İlk İz Resim Sergisidir. Sanat evimizde eğitim gören 5 ile 13 yaş aralığında bulunan öğrencilerimizin kısa zaman dilimi içerisinde yaptıkları hepsi bir birinden değerli sanat eserlerini sizler ile buluşturmak istedik. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emek ve çabaları olan bir birinden değerli velilerimize, idarecilerimize ve ilçe protokolümüze teşekkür ediyorum. Biraz sonra açılışını birlikte gerçekleştireceğimiz sergimiz ilçemiz de belki ilk ama emin olun bundan sonra ilk olmayacak. Bizler sanatı seven nesiller yetiştirmek için gayret, çaba ve mücadele gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu sergimize katılarak bizleri onurlarından herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi.

Bulduklar´ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz ise gerçekleştirdiği konuşmasında genç kuşakların çocuk yaşta sanata, spora ve eğitime yönlendirilmesinin önemine değinerek sanat insanların yaşam dallarından en güzeli ve en özelidir.? dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İlk İz Karma Resim Sergisinin açılışı Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu ve Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek tarafından yapıldı.

Gerçekleşen açılışın ardından davetliler ve sanatseverler sergiyi gezdiler.

Daha sonra Kübra´nın Sanat Atölyesinde resim eğitimi alarak başarı gösteren öğrencilerin sertifika ve madalya töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törenin ardından öğrenciler ve protokol üyeleri toplu olarak fotoğraf çektirdiler.

Serginin açılışına Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek öğrencilerin velileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen serginin 2 gün boyunca açık olacağı öğrenildi.