Anahtar Kelimeler: Mısır hasadı başladı

Mısır hasadı başladı

Mısır hasadı başladı

Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp mısır hasat sezonunun başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. İdris Çevikalp yeni sezonun çiftçilere ve bütün üreticilere hayırlar getirmesini temenni etti.

Kozan bölgesinde mısır hasat sezonu başladı. Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp hasat sezonunun başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Çevikalp, çiftçilerin aylar süren çabalarının karşılığını nihayet almaya başladıklarını, Kozan Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri olarak mısır hasat sezonunun üreticilere, sanayicilere ve tüm üyelere bol kazançlar getirmesini temenni etti.

İdris Çevikalp yaptığı açıklamada; " Mısırda rutubet konusunda öneride bulunmak istiyorum. Mısırların biçilmeden önce rutubetlerinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Erken hasattan kaçınmaları gerekiyor. Hasat sonrasında ise anız yakma alışkanlığının artık bitirilmesini istiyoruz. Anız yakmak hem toprağa hem de doğaya büyük zararlar vermektedir. Ayrıca günümüzde haberlerini üzüntüyle takip ettiğimiz orman yangınlarının tetikleyicisi de olabilmektedir. Lütfen anız yakmaktan vazgeçelim" ifadelerini kullandı.

Biçerdöver sahiplerine de biçerdöverlerinin ayarlarını tam yapmaları, mısırda tane kayıplarının en aza indirilmesi konusunda uyarıda bulunan Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp sezonun bütün çiftlere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.