MSB’nin 2020 bal ihtiyacını Binboğa Bal karşılayacak

MSB’nin 2020 bal ihtiyacını Binboğa Bal karşılayacak

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılında Türkiye'nin bal üretiminde ikinci olan Binboğa Bal’ı tüketecek.

Kozan’ın dünyaya açılan markalarından biri olan Binboğa Bal Kooperatifi 2020 yılında Milli Savunma Bakanlığı’nın tüketeceği balı karşılayacak. Bu müjdeyi, Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız sosyal medya adresinden Milli Savunma Bakanlığı önünde çektirdiği fotoğraf ile duyurdu.

1973 yılında arıcı ailelerin oluşturduğu bir topluluk olarak faaliyetlerine başlayan Binboğa Bal Kooperatifi, kooperatif bilinci Ile gün geçtikçe çoğalan üye sayısıyla ülkenin bal merkezi olma yolunda bir adım daha atmış oldu.

Bünyesinde bulunan arıcıların ülkenin değişik ve yüksek rakımlı bölgelerinde faaliyetlerini sürdürmesi, ürün yelpazesinin çeşitliliğine ve kalitesine katkı sağlıyor. Bulunmuş olduğu yöreler 950 nektarlı ve polenli bitki çeşidi ile dünyanın en zengin florasına sahip.

Yüksek üretim standartları, istikrarlı fiyat politikası ve ürün çeşitliliği ile Türkiye bal üretiminde ikinci sırada olan Binboğa Bal, 2020 yılı içerisinde Milli Savunma Bakanlığının bal ihtiyacını karşılayacak olması bütün Kozanlıları mutlu etti. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar da Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız ve kooperatif çalışanları tebrik edildi.

Binboğa Bal Kooperatifi, Türkiye'de bal üretimi yapan firmalar arasında ikinci sırada. Kooperatif Başkanı Emrah Zararsız, lider olma yolunda çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, 2020 yılı içerisinde Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bütün kurumların bal ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. Bu anlaşmanın bütün vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.