Anahtar Kelimeler: Muhtar köylüler hırsız kovaladı

Muhtar ve köylüler hırsız kovaladı

Muhtar ve köylüler hırsız kovaladı

Kozan'a bağlı Bağtepe Mahallesi'nde güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan tesise kablo çalmaya gelen hırsızları muhtar ve köylüler kovaladı.

Geldikleri aracı bırakıp kaçan hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kozan’a bağlı Bağtepe Mahallesi'nde Perşembe akşamı güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan tesise 4 kişi kablo hırsızlığı yapmak için geldi. Tesisi bekleyen Bekçinin hırsızları fark etmesi üzerine hırsızlar olay yerinden kaçmaya başladı. Bekçi hem Jandarma'ya hem de muhtara bilgi verdi. Muhtar, köylüleri de yanına alarak kendi aracı ile hırsızların kullandığı 34 TD 791 plakalı aracı kovalamaya başladı. Hırsızların kullandığı araç yaşanan kovalamacada muhtarın kullandığı araca çarparak durdu. İçindeki 4 kişi koşarak ormanlık alanda izlerini kaybettirdiler.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri hırsızların yakalanması için köyün etrafında geniş çaplı araştırma yapmaya başladı. Muhtar İbrahim Ethem Kurt, geçtiğimiz günlerde de köyde yaklaşık 250 metrelik internet nakil kablosunun çalındığına dikkat çekerek; “Bekçinin bize söylemesi sonucu hırsızları yakalamaya çalıştık. Ancak araçla kaçarken bizim aracımıza çarptılar. 4 kişilerdi. Ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdiler. Jandarmamız konu ile ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı” ifadelerini kullandı.

İbrahim Ethem Kurt’un hasar gören aracı ise Bağtepe köyünden olan Kozan'ın sevilen işadamlarından Bilal Kurt tarafından masraflarının karşılanacağı öğrenildi.