Anahtar Kelimeler: Muhtardan Örnek Davranış

Muhtardan Örnek Davranış

Muhtardan Örnek Davranış

Hacıbeyli mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarları mahallelerine 1 Cami yaptırma kararı aldılar. İmece usulü ile mahalleli ile muhtar el ele vererek bundan 1 yıl önce cami inşaatına başladılar.

Hızla devam eden cami inşattı kaba inşaatının sonuna yaklaşılırken, köyün muhtarı Memiş Coşkun ortalama 1 yıllık muhtarlıktan geliri olan 15 bin TL yi camiye bağışladı.

Bağışını kozan müftüsü Bilal Başoğlu´ na teslim eden muhtar şunları söyledi.  ?Bu cami inşaatına başladığımızda paramız yoktu tevekkül Allah dedik. Nihayetinde bu hızla devam edeceğini kimse tahmin edemiyordu. Büyük bir hızla ara vermeden devam ediyoruz. Etraftan, kasabamızdan yapılan yardımlar için her kese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da köy dışında yaşayan halkımız ve kasaba halkımız yardımlarına devam ederler. Ayriyeten de ilçe belediyemiz ve Adana Büyükşehir Belediyemizden de yardım bekliyoruz. İnşallah son hızla devam eder ve camimizi bir an önce bitiririz.

Nihayetinde beş on yıl sürer dedikleri camiyi biz bir yıl içinde bu hale getirdik. Bundan sonra da tüm gayretlerimizle çabamızla, köy imamımızla,  müftümüzle, halkımızla beraber bu işi tamamlayacağız. Köyü bir an önce camiye kavuşturacağız? dedi.

Kozan İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu´ da ?Muhtarımızı kutluyoruz, her kesin parası böyle yerlere nasip olmaz. Allah´ u Teala´nın verdiği bu imkanı bu fırsatı yine onun rızası uğruna harcayabilen herkesi kutluyoruz. Allah´ u Teala hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. Hacıbeyli´ yi tek başına bırakmayalım, Hacıbeyli dışarıdan gelen tüm yardım taleplerini karşıladı diyerek biz de yardım kampanyası düzenledik ve müftülük olarak topladığımız 17 bin TL parayı kendilerine fatura karşılığında ödedik. Zor olan tarafı bitmek üzere, kubbede döküldükten sonra geri kalan kısmı çabuk biter diye düşünüyorum. Ben muhtarımızı görevli Mehmet kardeşimizin yanındayım. Maddi ve manevi imkanım nispetinde destek olmaya devam edeceğim. Hacıbeyli´ lerin kurban derilerinin de tamamını hiç bir yere ayırmadan buraya getirsinler. Benim derim yerine ulaştı mı ulaşmadı mı endişe etmesinler. Nereye gittiği belli. İmza karşılığı kendi elleriyle teslim ederek değerlendirebilirler? dedi.