Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Kozan´da Muhtarlar Derneği bir dizi etkinlik düzenleyerek Muhtarlar gününü kutladı.

K.Ekspres-Kozan´daki kutlamalar hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.  Buradaki törene Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşu akabinde istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz yaptı. Muhtarlık kurumunun, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her nokrasındaki kurumsal temsilciliği olduğuna dikkat çeken Açıkgöz sözlerine şöyle devam etti:

?Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin her türlü kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.   Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın davetimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımızın olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçle hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar olarak zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttüğümüz fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi mutluluk olsa da, son zamanda yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek millet gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum?.

/resimler/2017-10/20/1312095367723.jpg

Dernek başkanı konuşmasını tamamladıktan sonra 2 Haziren İlk ve Ortaokulu öğrencileri günün önemine minaren şiirler okudular.

Atatürk Anıtı önündeki programın ardından törene katılanlar hep birlikte Kozan Muhtarlar Derneği´ni ziyaret ettiler. Günün akşamında ise Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk muhtarlara Dağılcak tesislerinde akşam yemeği verdi.