Muhtarlar Suriyeliler konusunda bilgilendirildi

Muhtarlar Suriyeliler konusunda bilgilendirildi

Adana İl Göç İdaresi tarafından Kozan'daki mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Adana İl Göç İdaresi tarafından Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda İl Göç İdaresi Başkanı Mustafa Cengiz Bilen, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan öncülüğünde İl Göç İdaresi uzmanları tarafından yerel halkın ve geçici koruma altındaki yabancıların, sosyal uyumlarının arttırılması amacı ile Suriye uyruklu yabancıların yoğun olarak yaşadığı mahallelerdeki sorunlar üzerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, yabancı uyruklu vatandaşlar ile doğru bilinen yanlışlara değinilerek geçici koruma ve uluslararası korumak kapsamında ikamet eden yabancıların Türkiye'de kalışları ve yabancılara yönelik çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Mahalle muhtarlarının görüşme önerilerine yer verilen toplantı muhtarların sorularının cevaplandırılmasının ardından sonra erdi.

Geçtiğimiz hafta Kozan Kaymakamı olarak atanan ve toplantıya katılan merkez ve mahalle muhtarları ile tanışma fırsatı buldu. Kamunun hizmet alanında muhtarlarla birlikte istişare edilerek vatandaşa hizmet noktasında yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kaymakam Arslanköylü katılımlarından dolayı bütün muhtarlara ayrı ayrı teşekkür etti.