Anahtar Kelimeler: MUHTARLARIMIZI TANIYALIM

MUHTARLARIMIZI TANIYALIM!!! Aydın Çalışkan, ?Huzur ve güven önceliğimiz?

MUHTARLARIMIZI TANIYALIM!!!  Aydın Çalışkan, ?Huzur ve güven önceliğimiz?

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, Kozan merkez mahalle muhtarlarını tanımaya ve tanıtmaya devam edeceğiz. Kozan´ın 15 mahalle muhtarını tek tek ziyaret ederek hem tanıma fırsatı bulacağız, hem de mahallelerin sorunlarını ve dertlerini dinleyerek yetkili kuru

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Arslanpaşa Mahallesi´nin muhtarı olan Aydın Çalışkan, mahallenin huzuru ve güveni için gece gündüz çalışacağını ifade etti.

31 Mart yerel seçimlerinde Arslanpaşa Mahallesi´nin 2 dönem muhtarlığını yapan Mehmet Yavuz´dan muhtarlığı alan Aydın Çalışkan, mahallenin sorunları için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

DOĞMA BÜYÜME ARSLANPAŞALI

1977 yılında Kozan´da doğan Aydın Çalışkan, doğma büyüme Arslanpaşa Mahallesi´nde yaşıyor. Çocukluğundan bu yana Arslanpaşa Mahallesi´nde yaşadığını ifade eden Aydın Çalışkan, mahallenin 7´den 70´e bütün kesimini tanıdığını, mahallenin sorunlarını da yakından bildiğini ifade etti.

15 YILLIK ESNAF

Arslanpaşa Mahallesi´nde doğup büyüyen Aydın Çalışkan, Kozan Küçük Sanayi Sitesi´nde oto tamiri üzerine esnaflık yapıyor. Yaklaşık 15 yıldan bu yana Kozan Küçük Sanayi Sitesi´nde esnaflık yaptığını ifade eden Aydın Çalışkan, esnaf olması sebebiyle de birçok kişiyi tanıdığını ifade etti. Mahallenin sorunlarını çözebilme noktasında da yeterli kabiliyete ve güce sahip olduğunu ifade etti.

AİLESİNE DÜŞKÜN BİRİ

Evli olan Aydın Çalışkan, Zekiye Merve, Hasan Efe ve Muhammed isminde 3 çocuk babası. Eşide hastane kavşağında mantı ve köfte imalatı yapıyor. Güler Çalışkan ile birlikte çocuklarının geleceği için çalışan Aydın Çalışkan, ailesine düşkün biri olduğunu ifade ederek, Arslanpaşa Mahallesi´ni aynı kendi ailesi gibi gördüğünü ifade etti.

MUHTARLIK DÜŞÜNCESİ YOKTU

31 Mart yerel seçimleri öncesinde herhangi bir muhtarlık düşüncesi olmayan Aydın Çalışkan, mahallede bazı sorunları gördüğünü bu sorunları dönemin muhtarı Mehmet Yavuz´a ilettiğini, ancak bir çözüme kavuşmadığını görünce muhtar adayı olmaya karar verdiğini ifade etti. Eğer dönemin muhtarı Mehmet Yavuz, Aydın Çalışkan´ın dile getirdiği sorun ve şikayetleri çözseydi Aydın Çalışkan aday olmayacaktı. Mahallenin başta yol olmak üzere birçok sorununun olduğunu dile getiren Aydın Çalışkan, bu sorunların çözümü için mahalleli ile birlikte çalışacağını söyledi.

PAZAR YERİ YOKTU, YOLLAR BERBATTI

Arslanpaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Çalışkan, muhtar olmadan önce Mehmet Yavuz ile yaptığı görüşmelerde, Arslanpaşa Mahallesi´nde bir pazar yerinin kurulması için girişimlerde bulunmasını istemiş, ayrıca mahalle ara sokaklarının berbat olduğunu söylemiş. Ancak bu istekler yerine gelmeyince çevresinin ve mahalle sakinlerinin isteği üzerine seçimlere 6 ay kala mahallenin muhtar adayı olduğunu ifade etti.

?SANA OY VERMEM? DİYEN DAHİ OY VERDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim çalışmaları yaptığı esnada, bir vatandaşın kendisine oy vermeyeceğini söylemesi üzerine Aydın Çalışkan, ?Ben seçimleri kazandıktan sonra bana oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşımız beni arayarak, ?Son gece fikrim değişti. Sana oy vermeyecektim. Ama sendığa gittiğimde sana oy verdim? dedi Ben, ?Sana oy vermeyeceğim? diyen vatandaşların oyunu da aldım? dedi.

İKİ DÖNEM MUHTARLIK YAPAN BİRİNİ YIKMAK ZORDU

Aydın Çalışkan, 2 dönem mahalle muhtarlığı yapan Mehmet Yavuz´un karşısına aday çıkan 4 Muhtar adayından biriydi. 2 dönem mahalle muhtarlığı yapan birinin karşısına muhtar adayı olarak çıkmanın zor olduğunu ifade eden Aydın Çalışkan, ?Mahallemizi gezdikçe, muhtar adayı olduğumuzu söyledikçe herkesin bize ayrı bir teveccühü oldu. Vatandaşlarımızın o güvenini boşa çıkarmamak için çalışacağız? dedi.

3 BİN SEÇMENİ VAR

Kozan´ın kenar mahallelerinden biri olan Arslanpaşa Mahallesi´nin toplamda 3.000 seçmeli var. Aydın Çalışkan ile birlikte toplam 5 muhtar adayı bulunuyordu. Çalışkan, oyların 885 tanesini alarak 5 yıl boyunca Arslanpaşa Mahallesi Muhtarlığı´nı devraldı.

?HERKESİ TANIRIM?

Mahallede doğup büyümesinden ve 15 yıldan bu yana Küçük Sanayi Sitesi´nde esnaflık yapmasından dolayı herkesi tanıdığını ifade eden Aydın Çalışkan, mahallenin eksikliklerini yavaş yavaş karşılayacaklarını söyledi. Taşların yavaş yavaş yerine oturduğunu ifade eden Aydın Çalışkan, belediye hizmetlerinin en iyi şekilde alınması için koordineli bir şekilde yetkili kurumlarla istişare içerisinde olacağını kaydetti.

?EN BÜYÜK SORUN YOL VE ÇOCUK PARKI?

Mahalle Muhtarı Aydın Çalışkan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde mahallenin büyük sorunlarının olduğunu dile getirerek, vatandaşlara bu sorunları çözeceğini söyledi ve sorunları çözmek için el ele hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. En büyük sorunun yol sorunu olduğuna dikkat çeken Aydın Çalışkan, Arslanpaşa Mahallesi´nin bir çocuk Parkı´nın olmadığına da vurgu yaptı. Çok küçük bir iki tane parkın olduğunu dile getiren Çalışkan, ?Mahalle sakinlerinin çocuklarıyla birlikte gidebileceği, çayını içebileceği, dinlenebileceği bir parkımız yok. Park alanı gözüküp de park olmayan yerlerimiz var. Bu yerlere park yapılması için mücadele edeceğiz? dedi.

TABAK DERESİ MAHALLENİN ORTASINDAN GEÇİYOR

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mahalle ortasından geçen Tabak Deresi´nin büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Muhtar Aydın Çalışkan, derenin temizliği ile ilgili olarak devlet su işleri ile derenin geçtiği mahalle muhtarları ile birlikte görüştüklerini ifade ederek, pis kokulara ve haşerelere neden olan bu derenin temizlenmesi için gerekli yerlere müracaat ettiklerini ifade etti. Bu derenin içindeki pisliklerden dolayı birçok hastalığa zemin hazırlandığına da dikkat çeken Aydın Çalışkan, bu sorunun çözülmesi için diğer mahalle muhtarları ile birlikte çalıştıklarını ifade etti.

?HEDEFİM MAHALLELİYE ÖN AYAK OLMAK?

3000 seçmeni bulunan Arslanpaşa Mahallesi´nin 885 oyunu alarak, 31 Mart yerel seçimlerinde Arslanpaşa Mahallesi Muhtarı olan Aydın Çalışkan, muhtarlıktan başka herhangi bir amacının olmadığını, hedefinin Arslanpaşa Mahallesi sakinlerine ön ayak olmak istediğini ifade etti. 5 yıllık süre boyunca taş üstüne taş koyarak kendisine; ?Allah razı olsun? denilmesini beklediğini ve bunun da kendisine en büyük mükafat olacağını ifade etti.

?BABA BİZE DE ZAMAN AYIR?

Arslanpaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Çalışkan, muhtar olma sürecinde ve olduktan sonra ailesine fazla vakit ayıramadığına dikkat çekerek, geceleri saat 22.00´den sonra mahallenin sokaklarını gezdiğini, yanmayan lamba veya başka bir sorun var ise bunları tespit ettiğine dikkat çekerek, çocuklarının kendisine; ?Baba mahalleye çok zaman ayırıyorsun, biraz da bize zaman ayır? dediğini ifade etti. Aydın Çalışkan, ailesine düşkün olduğunu, fırsat buldukça ailesiyle vakit geçirdiğini ifade etti.

/resimler/2019-5/21/1445361617760.jpg/resimler/2019-5/21/1445595524503.jpg