Anahtar Kelimeler: MUHTARLIK GÖNÜL İŞİDİR

?MUHTARLIK GÖNÜL İŞİDİR?

?MUHTARLIK GÖNÜL İŞİDİR?

Emekli kasap Ahmet Aydın Türkeli Mahallesi´nde kendisi ile beraber 7 muhtar adayı ile yarıştı. Rakiplerinden daha fazla oy alarak yeni dönemde Türkeli Mahallesi´nin muhtarı oldu. Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve sıcakkanlılığı ile ön planda olan Ahmet Aydın, m

31 Mart yerel seçimlerinden sonra değişen mahalle muhtarlıklarından birisi de Türkeli Mahallesi Muhtarlığı. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Ahmet Aydın Türkeli Mahallesi´nde 5 yıl muhtarlık yapacak olan isim oldu.

Emekli kasap Ahmet Aydın, ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesinin bu haftaki konuğu oldu.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde özellikle Türkeli Mahallesi´nde yaşayan kadınların büyük desteğini alan Ahmet Aydın, 7 adayın yarıştığı mahallede oyların çoğunluğunu alarak Türkeli Mahallesi´nin muhtarı oldu. Mahallesi için gecesini gündüzüne katarak çalışacağını ifade eden Ahmet Aydın, Kozan Ekspres Gazetesi´ne seçim sürecinde yaşadığı olayları ve mahallenin sorunlarını anlattı.

Ahmet Aydın kimdir?

1962 yılında Kozan´da doğdu. İlkokulu Şabanata İlkokulu´nda, Ortaokulu 50. yıl Ortaokulu´nda, liseyi Ticaret Meslek Lisesi´nde okudu. 1978-79 eğitim ve öğretim yılında liseden mezun oldu. Evli bir erkek ve bir kız çocuğu babası. 2 tane de torunu bulunuyor.

Muhtar olmak nereden çıktı?

Türkeli Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yani yaklaşık bir yıl önce muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi. Muhtar olmasında mahalledeki bayanların öncülük yaptığını belirtti. Ahmet Aydın; ?Ben muhtar olmadan önce de tanıdığım yetkililerle görüşerek mahallenin sorunlarını çözüyordum. bayan ablalar dedi ki: ?Sen zaten mahalle için çalışıyorsun. Bir mühürün eksik. Mahalle muhtarı ol da iş tamamlansın? dediler. Ben muhtarlık yapmam dedimse de insanlara dayanamadım. Muhtar adayı oldum? diye konuştu.

?HİÇ KİMSE ESKİ MUHTARDAN MEMNUN DEĞİLDİ?

Aydın, 31 Mart yerel seçimlerine 13 ay kala mahallede yaşayan bayanların ısrarı üzerine aday oldu. Mahalleyi karış karış gezen, mahalle sakinleri ile tek tek konuşan Ahmet Aydın, yaptığı çalışmalarda hiç kimsenin mevcut mahalle muhtarından memnun olmadığını gördü. Ahmet Aydın; ?Mevcut muhtar seçimden seçime vatandaşın yanına gitmiş. Mahallede bir şey yapmamış? diyerek vatandaşlara: ?Ben muhtar adayı olsam oy verir misiniz? diye sordum. Mahallemizin genelinde: ?Tabii ki ol, sana destek veririz? sözleri geldi? dedi.

?100 kişiden 30´u olma deseydi olmazdım?

Türkeli Mahallesi´nin çiçeği burnunda muhtarı Ahmet Aydın, seçim çalışmalarına başlamadan önce mahalle büyüklerinin fikrini sordu. Ahmet Aydın; ?Seçim çalışmalarına başlamadan önce mahallemizde fikir alışverişinde bulundum. Bu esnada 100 kişiden 30 kişi, ?sen muhtar olma? deseydi, ben muhtar olmazdım. Ama tam aksine 100 kişiden hemen hemen hepsi bana muhtar adayı olmamı söyledi?

?KİMSEYE HİÇBİR ŞEY VAAT ETMEDİM?

Muhtar Ahmet Aydın, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları yaparken hiç kimseye bir vaat vermediğini söyledi. Bir mahallenin yol ve su probleminin belediyenin asli görevleri arasında olduğuna dikkat çeken Ahmet Aydın, ?Ben mahallede bir aracıyım. Vatandaş da istese belediye ile, Aski ile, büyükşehir ile irtibata geçerek sorunlarını çözebilir. Bundan dolayı yapamayacağım işlerin sözünü kimseye vermedim. Ama her ne olursa olsun mahallemizin sorunlarına her daim öncülük yapacağım? dedi.

?BELEDİYE İLE SIRT SIRTA VERECEĞİZ?

Mahalle Muhtarı Ahmet Aydın, mahallenin en büyük sorunlarından başı çeken yol ve su problemi için belediye ile sırt sırta çalışacaklarını ifade etti. Mahalle sorunlarının yerinde görülmesi için belediye başkanı Kazım Özgan´ı mahalleye davet ettiğini, belediye başkanı Kazım Özgan´ın kısa süre içerisinde mahalleye gelerek mahalle sakinleri ile buluşacağını ifade etti. Ahmet Aydın; ?Mahallede yaşanan herhangi bir sorunda birim amirlerini aradığım zaman cevap veriyorlar. Sağolsunlar gereğini yapıyorlar. İnşallah bu süreç bu şekilde devam eder? dedi.

/resimler/2019-5/30/1441404937840.jpg

?EN BÜYÜK PROBLEM SU VE YOL?

Ahmet Aydın; ?Yaz geldiğinde bizim mahallede su olmaz. Sebebi nedir bilmiyorum. Ama adaletli olunması gerektiğini söylüyorum. 5 sokağa 5 saat su veriliyor, bazı sokaklara 2 saat veriliyor. Bir taraf 5 saat su alırken, bir taraf iki saat su alıyor. 24 Saat 6´ya bölünse sokaklara 4´er saat su verilse sorun çözülecek gibi geçici olarak. Ama su probleminin kökten çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sene bugüne kadar herhangi bir su kesintisi olmadı. İnşallah olmaz da? dedi.

?EŞİM OLMASA SEÇİMİ KAZANAMAZDIM?

Türkeli Mahallesi muhtarı Ahmet Aydın, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde eşi Ulviye hanımın kendisine tam destek olduğunu söyledi. Seçim ziyaretlerinde kapı kapı gezerken, ev kapılarını eşinin çaldığını, kapıyı açan bayanlarla eşinin sohbet ettiğini belirterek eşinin seçim sürecinde kendisine tam destek olduğunu ifade etti. Gecesini gündüzüne katarak çalışan Ahmet Aydın´ın yanında eşi sürekli var oldu. Mahalledeki kadınların örgütlenmesinde de eşi önemli rol oynadı.

?1886 oy aldım?

8 bin civarında seçmeni bulunan Türkeli Mahallesi´ne muhtar adayı olan Ahmet Aydın, kendisi ile beraber 7 adayla yarıştı. Yapılan seçimler sonucunda seçmenlerin 1886´sının oyunu alarak yeni dönemde muhtar seçilen Ahmet Aydın, kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Mahallenin sorunlarını çözme noktasında bütün mahalleli ile birlikte hareket edeceğini ifade etti. Türkeli Mahallesi´nin Tufanpaşa Mahallesi´nden sonra Kozan´ın en büyük Mahallesi olduğuna da dikkat çeken Ahmet Aydın, ?Büyük mahallelerin büyük sorunları olur? dedi.

?MUHTARLIK GÖNÜL İŞİ?

Seçim sürecinde Türkeli Mahallesi´ni adım adım gezerek, herkesin kapısını çalan Ahmet Aydın, Türkeli Mahallesi sakinlerine ayrı ayrı teşekkür etti. Ahmet Aydın, ?Allah´ım onların gölgelerini dahi yanımdan eksik etmesin? diyerek mahalle sakinlerine dua etti. Muhtarlığın ?Gönül İşi? olduğuna dikkat çeken Ahmet Aydın, mahalleli ile gönül köprüsü kurarak, onların acısında ve eğlencesinde yanlarında olmak için mücadele edeceğini söyledi.

MUHTARIN SESİ GÜZEL

Türkeli Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın´ın çalışkanlığı kadar sesi de ön planda. Saz çalarak türkü de söyleyen Ahmet Aydın, muhtar olduktan sonra türkü işlerine ara verdiğini, cenazelerde Kuranı Kerim veya ilahi okuduğunu dile getirdi. Hiçbir cenaze merasimini kaçırmadığını söyleyen Ahmet Aydın, mahallelinin acı günlerinde yanlarında olduğunu söyledi.

Türkeli Mahallesi´nin önümüzdeki 5 yıl sürede muhtarlığını yapacak olan Ahmet Aydın, gazetemize bu açıklamaları yaptı. Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve sıcakkanlılığı ile dikkat çeken Ahmet Aydın, şimdiden Türkeli Mahallesi sakinlerinin gönlünü fethetmiş durumda. Mahallenin nerede bir sorunu varsa, Ahmet Aydın orada oluyor. O sorunu çözmek için ise mücadeleyi elden bırakmıyor.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, ?Muhtarlarımızı Tanıyalım? köşesine konuk olan Ahmet Aydın´a görevinde başarılar diliyoruz.