Anahtar Kelimeler: MUHTEŞEM KONSER

MUHTEŞEM KONSER

MUHTEŞEM KONSER

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan koro ilk konserini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz Projesi" kapsamında, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinden oluşturulan koro, Kozan Belediye Sineması’nda konser düzenledi.

 

Konserde, Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel eserleri seslendirildi.

 

Koro şefi Muzaffer Atıcı’nın şefliğini yaptığı proje kapsamında, koro kurduklarını anlatan HEM Müdürü Bünyamin Akbulut, şöyle konuştu:

 

"İlçe merkezindeki koromuz konser verdi. Türk müziğinin unutulmuş değerlerini tekrar gün yüzüne çıkararak yaygınlaştırılması için konseri düzenledik. Koromuz, konser için 3 ayı aşkın süredir hazırlıklarını sürdürüyordu. Koromuz, 16 Şubat'ta Muş'ta yapılacak iller arası konsere katılacak. Bakanlığımız da dünyanın en büyük korosu için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Bu kapsamda koromuz, İstanbul veya Ankara'da stadyumda 15 bin kişiden oluşacak Türkiye Korosu'nda yer alacak."

 

Konseri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri,öpretmenler, öğrenciler ve çok sayıda sayıda vatandaş izledi.