Murat Mercan soğukları değerlendirdi “bici bici” yaptı

Murat Mercan soğukları değerlendirdi “bici bici” yaptı

Adana sıcağında asfalta sucuk pişirerek ulusal televizyon ve gazetelerde yer alan Paçahan işletmecisi Murat Mercan bu kez de Kozan merkeze yakın alanlara kar yağması ile Adana’nın meşhur Bici Bici tatlısını yaptı.

Yayla kesimlerine ve merkeze yakın alanlara kar yağması ile beyaza bürünen ilçede yılın 9 ayı sıcak hava ile mücadele eden vatandaşlar kar sevinci yaşadı. Karla kapanan yollar iş makinaları ile temizlenirken Murat Mercan asfaltta Adana’nın meşhur karla yapılan tatlısı Bici Bici yaparak karın keyfini çıkardı.

Adana’nın 81 ilden farklı olduğunu kaydeden Murat Mercan, yazın termometreler Eylül ayında 53 dereceyi gösterdiğinde asfaltta sucuk pişirdiğini kaydederek, bu kez az gördüğümüz kar yağışında Adana’nın meşhur tatlısı “Bici Bici” yaparak kar keyfini yaşadı.

Bici Bici tatlısının Adanalılar için yazın vazgeçilmez  bir lezzet olduğunu kaydeden Murat Mercan, “ Adana, Kozan Horzum mevkiindeyiz. Çukurova donuyor. Pek kar gören insanlar değiliz. Daha önce 51 derece sıcakta sucuk pişirmiştim şimdi eksi -1 derecede Adana’nın milli tatlılarından “Bici Bici” yaptık. Tabi biz gülüyor eğleniyoruz ama Allah’ım sokakta olanlara yardım etsin. Sokakta yaşayan kedi köpekler içinde yiyecekler bırakalım. Çevremize duyarlı olalım” dedi.