Anahtar Kelimeler: MUSTAFA MAZBATASINI

MUSTAFA ATLI MAZBATASINI ALDI

MUSTAFA ATLI MAZBATASINI ALDI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Kozan'da en yüksek oyu alarak seçilen Mustafa Atlı, bugün Kozan İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Mazbata töreninin ardından Atlı, 2019 yılında seçimi kazanıp mazbatası iptal edilen Nihat Atlı'nın mezarını ziyaret etti.C

Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Atlı, 31 Mart yerel seçimlerinde Kozan'da birinci çıktı. Seçimlerin ardından CHP ve BBP, sandıklara ve Atlı'nın seçilebilirlik yeterliliğine itirazda bulundu. Kozan ve Adana seçim kurulları itirazları reddetti. Adana İl Seçim Kurulu da red kararının ardından Atlı'ya mazbatayı verme kararı aldı.

Bugün sabah saat 11:00'da mazbata töreni düzenlenmesi planlanırken, son bir itiraz daha geldi. Seçim kurulu tarafından bu itiraz da reddedildi. Atlı mazbatasını almaya geldiğinde yüzlerce vatandaş adliye önüne toplandı.

Adliye binasının konferans salonunda gerçekleştirilen mazbata töreninde Atlı bir konuşma yaptı. Atlı, mazbatasının hazır olduğunu ve son bir itirazın geldiğini ancak bunun da reddedildiğini söyledi. Atlı, memur olmadığını artık tüm Türkiye'nin duyduğunu sözlerine ekledi.

Mazbata töreninin ardından Atlı, 2019 yılında seçimi kazanıp mazbatası iptal edilen Nihat Atlı'nın mezarını ziyaret etti. Burada Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Atlı, "Mazbatayı sana getirdim başkanım" dedi.

Atlı, yarın belediyeyi teslim alacağını ve devir teslim törenine Kazım Özgan'ı da davet edeceğini söyledi. Atlı, "Ona göre de size bilgilendirme yaparız. Hep beraber orada olacağız, Allah'ın izniyle" dedi.