Anahtar Kelimeler: Narenciye Kooperatifi kurulmalı

Narenciye Kooperatifi kurulmalı

Narenciye Kooperatifi kurulmalı

Ticaret Bakanlığı’nca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında Kozan'da da markalaşma ve pazarlama eğitimi verildi.

Ticaret Bakanlığı’nca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında “Kırmızı Otobüs” olarak bilinen kooperatifçilik otobüsü ilk olarak Adana'ya geldi. Kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve tanıtımı kapsamında uzman kişiler tarafından markalaşma ve pazarlama eğitimlerinin verilmesi için yola çıkan kırmızı otobüs Kozan'da da insanlarla buluştu.

Projenin tanıtımı ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi için Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapan İsmail Hak ve bakanlık çalışanları sunum gerçekleştirdiler. Yapılan proje tanıtımının ardından Kozan’da uzun yıllardan bu yana kurulması istenen ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen Narenciye Kooperatifi ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu. Kozan narenciyesinin kaliteli olduğu ancak pazarlama noktasına gelindiğinde üreticilerin bireysel hareket etmelerinden dolayı markalaşma yolunda bir adım atılamadığı kaydedildi. Bu sorunun aşılması için Narenciye Kooperatifi'nin kurulmasının şart olduğu dile getirildi. Bu kapsamda, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam başkanlığında gerçekleştirilen eğitim seminerinde kooperatifçiliğin şehir kalkınmasındaki öneminin altı çizildi. Kooperatifçilik sayesinde şehrin bütünüyle gelişme sağlayabileceği ürünlerin pazar bulmada ve marka kazanmada kooperatif sayesinde daha iyi yerlere gelinebileceği kaydedildi. Narenciye Kooperatifi kurulması için çalışmaların sürdüğü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kurulacak böyle bir kooperatifte Büyükşehir Belediyesi olarak yer alacakları da düzenlenen toplantıda tekrardan dile getirildi.

Türkiye'de Ticaret Bakanlığı bünyesinde 242’si kadın Kooperatifi olmak üzere 12 bin kooperatif yer aldığı dile getirildi. Kooperatifçiliğe çok önem verildiği de düzenlenen eğitim seminerinde dile getirildi. İçerisinde uzman kişilerin yer aldığı ilk durağı Adana olan otobüsün Haziran ayına kadar Antalya, Muğla, İzmir, Bursa ve Çanakkale'ye gideceği bildirildi. 10 aylık sürede toplam 12 kentte otobüsün uğrayacağı söylendi.