Narenciye Sorunları ve Tarım Destekleri Gündemde!

Narenciye Sorunları ve Tarım Destekleri Gündemde!

"Kozan Ticaret Odası, 1. grup üyelerini kahvaltıda bir araya getirerek narenciye sorunları ve tarım desteklerini masaya yatırdı. Başkan Kandemir'in vurgusu, ‘Birlikte daha güçlüyüz!’

Kozan Ticaret Odası, 1. grup üyelerini kahvaltı programında buluşturdu.

Saat 09:30'da Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya Kozan İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, Ziraat Bankası Müdürü Selami Kökeş, Ticaret Borsası Başkan yardımcıları ve 1. grup üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, grupları ile her zaman bir araya geleceklerini, onların sorunlarını çözmede birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Kandemir, Kozan'da 1. grup üyelerin ortak sorunu olan narenciye ile ilgili birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini, birlik ve kooperatifin kurulmasının iyi olacağını dile getirdi. Ankara'da kurulan Kozan Vakfı'nın faaliyetlerinden bahsederek narenciye ile ilgili sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti. Narenciye ve bal üretimi noktasında marka yolunda gitmeleri gerektiğini, bölge olarak öncü olduklarını, kaliteli ürünlerin yetiştiğini söyledi. Birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirterek Ankara'da yapılacak faaliyetler içinde siyasilerin her zaman yanlarında olmaları gerektiğini, bölgenin siyasi yönden eksik kaldığını vurguladı.

Kozan İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, Kozan ilçesinde narenciye üretiminin kaliteli olduğunu vurgularken 1 Ocak tarihinden itibaren dikimlerin kısıtlanacağını, ürünlerin yetişme alanına göre dikim yapacaklarını söyledi. Erdoğan, bölgede çok narenciye dikimi olduğunu, satışların artık istenildiği gibi olmadığını, üreticilerin ürünlerini yetiştirmede eksik kaldığını, bunun da verimi düşürdüğünü söyledi. Daha dikkatli tarım için çalışmaların devam ettiğini, tropikal meyve ve sera olarak son zamanlarda taleplerin arttığını, çiftçilerle daha bilinçli üretim için aktif olarak istişareli çalışmaları devam ettiğini belirtti.

Ziraat Bankası Müdürü Selami Kökeş, banka olarak çiftçilerin yanında olduklarını, çiftçilerin önemli olduğunu, desteklerinin her geçen gün arttığını söyledi. Traktör, tarım ürünleri ve desteklemelerin arttığını, çiftçilerin kalkınması için banka olarak hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Toplantı soru cevap halinde sürdü. Bu tür toplantıların sürekli yapılmasının önemi vurgulanırken, gerçekleşen toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.