Anahtar Kelimeler: Nihai karar verildi

Nihai karar verildi

Nihai karar verildi

Aladağ ilçesinde süleymancılara ait yurtta çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 10´u öğrenci, 1´i çocuk, 12 kişinin ölümü ile ilgili olarak süren dava sonuçlandı. Yurt müdürüne ve yöneticilerine 8 yıl ile 12 yıl arasında ceza geldi.

Anneler bir nebzede olsa sevindiler

Aladağ ilçesinde Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda yangın çıkmış, çıkan yangında yurtta bulunan 10 öğrenci, 1 çocuk ve yurt görevlisi feci şekilde yanarak hayatlarını kaybetmişti.

Yaşanan vahim olayın ardından süren dava sonucunda 9. duruşma Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görüldü. Sabah saat 09.30´da başlayan duruşma yaklaşık 4 saat sürdükten sonra 1 saatlik ara verildi. Verilen aranın hemen ardından mahkeme heyeti nihai kararı açıkladı. 9 duruşmada verilen karara göre;

Yurt müdürü sanık Cuma Ali Genç 11 yıl 1 ay 10 gün, dernek başkanı sanık İsmail Uğur 12 yıl 2 ay 20 gün, yurt müdür yardımcısı sanık Mahmut Deniz 10 yıl, dernek yöneticisi sanıklar 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi. Bu kişilere tutuklama yapılmazken, yurt dışına çıkma yasağı getirildi.  Kamu görevlisi sanıklar hakkında ölüme sebebiyet olma suçundan beraat kararı verilirken, görevi kötüye kullanma´ suçundan cezalandırılmalarına karar verildi. Sanık olarak bulunan diğer kişilere ceza verilmedi.

9. duruşmanın ardından verilen karar sonrasında çocuklarını kaybeden aileler, mahkeme çıkışında basın açıklaması yaptılar. 9 mahkeme boyunca mağdur ailelerin avukatlığını üstlenen Can Atalay, baro başkanları, eğitim sendikaları genel başkanları ve aileler verilen kararın bir nebze de olsa yüreklere su serpildiğini belirtiler.

Kozan Ticaret Odası önünde ve çevresinde onlarca polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.