Anahtar Kelimeler: anlar dedirtti

O anlar pes dedirtti

O anlar pes dedirtti

2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan önce yaya uygulamasında yayalara yol vermeyen araç sürücülerine ve yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçen yayalara polis cezai işlem uyguladı.

Yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçen bir vatandaş ile polis arasında yaşanan diyalogda polis dakikalarca uygulamalı olarak yaya geçidini kullanması gerektiğini anlatırken cezai işlem uygulanan vatandaş cezayı yola fırlatarak ısrarla yaya geçidini kullanmadan yoluna devam etti. O anlar pes dedirtti.

Kozan’da İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında uygulamaya giren “Önce Yaya” uygulamasında ilçe trafik ekipleri ve motosikletli polis ekipleri 1 saatlik uygulamada 5 vatandaşa yaya geçidini kullanmadığı için, 1 araca yaya’ya yol vermediği için cezai işlem uyguladı.  Uygulamada polisler, yayalar ve sürücülere kurallara uymaları gerektiğini anlatırken zor anlar yaşadı. Yayalar kimi yaya geçidini görmediğini iddia ederken bir vatandaşın savunması ise pes dedirtti. Kurallara uymadığı için ceza yiyen vatandaş cezaya itiraz edeceğini polislere ifade ederek “ yaya geçidinde araçlar beni ezer. Kozan’da kimse yayalara yol vermiyor” diyerek yaya geçidi dışında kullandığı geçişi savundu. 

Polis ekipleri dakikalarca genç yaya’ya neden yaya geçidini kullanması gerektiğini anlatırken gencin ceza sonrası makbuzu yola fırlatıp kurallara ısrarla uymadan geçiş yapması pes dedirtti.

Polis memurları “Önce Yaya” uygulamasında sürücü kursu araçlarında eğitim alan sürücülere de yayalara yol vermesi gerektiğini anlatarak direksiyon eğitmenlerine yaya geçitlerinde sürücülerin durması gerektiğini yayalara yol verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kozan merkezinde gerçekleşen uygulamada polis ekipleri 1 saat içinde 5 yaya ve yayalara yol vermeyen bir araç sürücüsüne bin 372 TL para cezası işlemi uyguladı.