Anahtar Kelimeler: günlere dönüyoruz?

O günlere geri mi dönüyoruz?

O günlere geri mi dönüyoruz?

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs son günlerde hızlı bir artış gösteriyor. Nisan ayına göre Kozan'daki vaka sayıları daha da yüksek.

Kozan'ın tarihi sokakları koronavirüs nedeniyle boş kalmıştı. O günlere geri mi dönmek istiyoruz?

Mart ayında Ülkemizde görülen koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Virüsten korunmanın en önemli yolunun maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak gerektiği her gün hatırlatılıyor. Havaların soğuması ile birlikte insanların dışarıda geçirdikleri zaman dilimi kısıtlandı. Kapalı alanlarda daha çok insan ile aynı ortamda bulunulabiliyor. Bu nedenden dolayı koronavirüs vakalarında tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da artış var.

Koronavirüslü sayısının 100'ün üzerinde olduğu Kozan'da alınan tedbirler maalesef dört dörtlük yerine getirilemiyor. Birçok insan maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyarken, birçok insanda maalesef bu kurallara uymuyor ve kendi sağlığını hiçe saydığı gibi başkalarının sağlığını da tehlike altına sokuyor.

Nisan ayında en yüksek seviyelere ulaşan koronavirüs vakalarının Kozan'daki son hali o günkü vakalardan daha fazla. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi birçok insanın “bana bir şey olmaz” demesinden kaynaklanıyor.  Diğer bir kısmı da getirilen kurallara uymadığı için koronavirüs vakalarında artış görülüyor. Mart-Nisan aylarında daha fazla vakanın görülmeye başlandığı Kozan'da daha dikkatli olunması gerektiği bir mecburiyet oldu.

Özellikle cadde ve sokaklarda, alışveriş merkezlerinde, spor salonlarında, lokantalarda, düğün salonlarında kısacası insan unsurunun fazla olduğu yerlerde fazla bulunmamamız gerekiyor. Zorunda olmadığı sürece evden dışarı çıkmamak koronavirüse yakalanmama da en büyük etkenlerden bir tanesi.

Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumlar koronavirüs mücadelesinde bugüne kadar etkin bir şekilde çalışma gösterdiler. Hıfzıssıhha kurullarınca alınan ek kurallar zaman zaman Kozan'da da uygulandı. Eski günlere yeniden dönmemek için koronavirüs mücadelesine hep birlikte katkı sağlamalıyız. Koronavirüs mücadelesinde etkili olan bütün kuralları harfiyen yerine getirmeliyiz.

Yetkili makam uyardı

Koronavirüs vakalarında son günlerde artış olması ile birlikte Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’da vatandaşları uyardı. Gürçam;

"Devletimiz tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü ile mücadelede etkin bir şekilde çalışma yürütüyor. Ancak, son günlerde ilçemizde koronavirüs vakalarında artış görüldü ve kurallara daha sıkı bir şekilde uyulması gerektiği ortaya çıktı. Bizler, koronavirüs tedbirleri altında alınan kurallara uymayanlara ceza kesmekle bu işin önüne geçemeyiz. Topyekun koyulan kurallara uyularak virüsün önüne geçebiliriz. Bunu yapmak çok zor değil. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak, toplu alanlarda bulunmayarak hastalığın önüne geçebiliriz. Bu ortamlarda bulunurken kurallara da azami şekilde uymamız gerekiyor. Kozanlı vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Hastalığın önüne geçebilmek için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayanları uyarmak hepimizin görevi. Salgınla mücadelede bütün olarak hareket ettiğimizde hastalığı minimum seviyeye düşürebiliriz. Vaka sayılarının düşüşe geçmesi için  herkesin kurallara uyumasını bekliyoruz." dedi.

 Mart Nisan Aylarında yaşanan o günlere geri dönmemek için “Haydi Kozan hep birlikte kurallara uyalım.” Hastalık sadece bizi tehdit etmiyor. Bizimle beraber ailemizi, sevdiklerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, ilçemizi, Adana’mızı ve ülkemizi tehdit ediyor.