Anahtar Kelimeler: YAŞADIK

O GÜNÜ YAŞADIK

O GÜNÜ YAŞADIK

12 Mart 1921'de da Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli marşı olarak kabul edildi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından program gerçekleştirildi. Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirilen programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Çağrı Pektaş, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, kurum müdürleri ve daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy tarafından Milli Mücadele sonrasında yazılan İstiklal Marşı 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunmuş, mlletvekilleri dakikalarca ayakta alkışlayarak İstiklal Marşı'nı Türk milletinin milli marşı olarak kabul etmiştir. Aradan geçen 99 yılın ardından Milli Mücadele dönemindeki heyecanı, duyguyu ve içerisinde barındırdığı o günleri gelecek nesillere aktaran üyük bir abide olan İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk milletinin yeniden doğuşunun bir göstergesi oldu. Kozan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri Milli Mücadele dönemindeki kahramanlıkları, milli mücadelenin yaşandığı günlerde Türk milletinin vatan savunması için canlarını nasıl feda ettiklerini, vatanın ve bayrağın ne kadar önemli olduğunu sahneledikleri drama gösterileri ile salondakilere aktardılar.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi organizatörlüğünde düzenlenen programda, Okul Müdürü Mehmet Doğan günün önemine binaen konuşma gerçekleştirdi. Öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuyarak, Mehmet Akif'in Safahat’ında şiirler okuyarak İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u andılar.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’ne özel ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere de protokol tarafından ödülleri verildi. Program sonunda okul öğrencileri tarafından oluşturulan koro ve müzik öğretmenleri eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirildi.