O sağlıkçılar görevlerini bırakmadılar

O sağlıkçılar görevlerini bırakmadılar

Kozan'a bağlı Karanebili Mahallesi'nde rahatsızlanan bir kişiye müdahale etmek üzere yola çıkan 112 Acil Servis Ambulansı yolun bozukluğu nedeniyle şarampole düştü, sağlık çalışanları korkulu anlar yaşadıl.

Olay, Kozan’a bağlı Karanebili Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Mithat Dinçer isimli vatandaş rahatsızlandı. Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılması için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Kozan ilçe merkezinden 25 km uzaklıktaki Karanebili Mahallesi'ne hareket eden 01 CES 54 plakalı 112 Acil Servis ambulansı hastanın evine yaklaştığında yolun bozuk olması sebebiyle şarampole düştü. Içerisinde bulunan sağlık görevlileri meydana gelen olayda korkulu anlar yaşarken, görevlerini bırakmayarak hastaya müdahale ettiler.

Hasta başka bir ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Şarampole düşen 112 Acil Servis ambulansı iş makinası ve köylü vatandaşların yardımı ile kurtarıldı.

Vatandaşlar; “Şekil ortada gördüğünüz gibi. 112 hastamızı almaya giderken kaza yaptı. Köy yollarımızın birçoğu bu şekilde. Bizler çok sıkıntı yaşıyoruz. Köye giden yollarımızın genişletilmesini istiyoruz. Bu kazada ambulans devrilebilir, içerisindeki emekçi sağlıkçı kardeşlerimiz yeralanabilir hatta ölebilirlerdi. Bunun vebalini ne biz ödeyebiliriz, ne de bu yolu yapmayan yetkililer” dediler.