Anahtar Kelimeler: Odalarda yarış hızlanıyor

Odalarda yarış hızlanıyor

Odalarda yarış hızlanıyor

Kozan'da faaliyet gösteren meslek odalarının 2022 yılının Ocak ayında seçimleri yapılacak. Oda seçimleri için mevcut başkanlar ve adaylar şimdiden çalışmaya başladılar.

Kozan ilçe merkezinde faaliyet gösteren toplam 8 tane meslek odası bulunuyor. Meslek odalarının seçimleri Ocak ayı içerisinde yapılacak. Oda seçimlerinin startı şimdiden verirken, mevcut başkanlar aday olduklarını açıklarken, odalara aday olan kişiler seçim çalışmalarına başladıklarını ifade ettiler. Ocak ayının Kozan da oda seçimleri açısından seçim ayı olacağı gözükürken, bazı odalarda da kıyasıya mücadelenin yaşanacağı, Sebzeciler Odası ile Kunduracılar Odası haricinde diğer odaların hepsinde mevcut başkanların karşısında aday bulunuyor. Sebzeciler Odası ile Kunduracılar Odası’nın mevcut başkanlarının karşısına aday çıkıp çıkmayacağı şimdilik belli değil. Konu ile ilgili olarak net gelişmelerin önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacağı belirtiliyor.

 Üzeyir Öztürk'ün karşısına Sami Özbek çıkacak

Kozan’da uzun yıllardan bu yana Marancugozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanlığını yürüten Üzeyir Öztürk odanın başkanlığına yeniden talip oldu. Üzeyir Öztürk'ün karşısına Sami Özbek’in rakip aday olarak çıkacağı öğrenildi.

Mustafa Atlı’nın karşısında iki aday var

Kozan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Atlı'nın karşısında iki tane rakip bulunuyor. Mevcut başkan Mustafa Atlı şimdiden seçim çalışmalarına başlarken, karşısında Mukadder Özgüner ile Ali Cingöz'ün aday olduğu bildiriliyor. Yaklaşık 900 üyesi bulunan Şoförler Odası'nda kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağı şimdiden belli.

Salim Kaynak yeniden aday

Kozan’da iki dönem Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanlığı yapan Salim Kaynak Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Mevcut Başkan Hakan Sağmen’in de yapılacak olan seçimlerde aday olacağı öğrenildi.

Zahide Azgın’ın karşısına İsmail Yıldırım çıkacak

Kozan’da uzun yıllardan bu yana Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığını yürüten Zahide Azgın’ın karşısına berber İsmail Yıldırım'ın rakip olarak çıkacağı öğrenildi.

Kunduracılar Odası’nda şimdilik rakip aday yok

Uzun yıllardan bu yana Kunduracılar Odası başkanlığı ile Sancaklı Esnaf Kefalet Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürüten Yahya Ocak’ın karşısına şimdilik aday çıkmadığı öğrenildi. Yahya Ocak’ın karşısına aday çıkıp çıkmayacağı da önümüzdeki haftalarda netleşecek.

Delibaş tek başına

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş’ında Ocak ayında yapılacak olan oda seçiminde tek aday olarak sandığa gideceği bildirildi. Sebzeciler ve Meyveciler Odası ile ilgili olarak, Süleyman Delibaş'ın karşısına rakip aday çıkıp çıkmayacağı şimdilik belli değil. Önümüzdeki günlerde herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Bakkallar ve Bayiler Odasında Azgın’ın karşısına Kökyıldırım çıkacak

Kozan Bakkallar ve Bayiler Odası’nda da Ocak ayında seçim yaşanacak. Mevcut başkan Mehmet Azgın’ın karşısına Ferit Kökyıldırım'ın aday olarak çıkacağı öğrenildi.

Eski başkan yeniden aday

Kozan Terziler Odası Başkanlığını yürüten Yakup Cihanker’in karşısına odanın eski başkanlarından Rifat Özcanlı'ın aday olarak çıkacağı bildiriliyor.

Fırıncılar Odası’nda daha kıyasıya mücadele olacak

Kozan Fırıncılar Odası Başkanlığını Muhammed Yorulmaz yürütüyor. Odanın yapılacak olan seçiminde fırıncı Halis Özsoy'un Muhammed Yorulmaz’ın karşısına rakip aday olarak çıkacağı belirtiliyor.

Kozan'da faaliyet yürüten 9 meslek odasının mevcut başkanlarının karşısına çıkacak adaylar şimdilik bu isimlerden oluşuyor. Önümüzdeki günlerde adaylarda herhangi bir değişiklik olması halinde konuyu yeniden gündeme taşıyacağız.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, bütün meslek odalarını mevcut başkanlara ve adaylara başarılar diliyoruz.