“Odamızı eski güzel günlerine tekrar getireceğiz”

“Odamızı eski güzel günlerine tekrar getireceğiz”

Yarın, yapılacak olan seçimlere emin adımlar ile yürüyen Salim Kaynak: “Oda üyelerimizin her biri ayrı bir değere sahiptir. Oncu buncu değiliz. Odamızı eski günlerine tekrar kavuşturacağız.”


Yarın yapılacak olan Elektrik ve Eloktronikciler Odası Başkan Adayı Salim Kaynak “Odamıza kazandırdığımız marka değeri mevcut yönetim tarafından adeta yok edildi. Odamız tabela odası haline getirildi. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak için tekrar aklı selim oda üyelerimizden tekrar görev istiyorum ” diyen Salim Kaynak, yarın oda binasında yapılacak olan seçimlerde üyelerden destek istedi.

2005 yılı ile 2013 yılları arasında yaptığı yenilikler ve hizmetler ile Türkiye’de ismi sayılı odalar arasında yer alan Kozan Elektirikciler, Elektrinikciler vb. Esnaf Odası’nın o dönemlerdeki başkanı Salim Kaynak, odalarının kaybolan marka değerini tekrar kazandıracaklarını ifade ederek şu şekilde konuştu.

Kaynak: “ 2005 yılında kaçak yapı sınıfında bulunan yapıların elektirik, su ve telefon bağlantılarını resmi alanda gerçekleştirmek için Kozan Elektrik ve Elektronikçiler Odasına başkan adayı oldum. O dönemde üyelerimizin tercihleriyle odamıza ekibimle birlikte başkan seçildim. Öncelikle odamıza 18 yıl süre ile hizmet eden, hizmetlerini aldığı hizmet binası ile taçlandıran duayen başkanımız İsmail Alkış’a teşekkür etmek istiyorum. Göreve gelmemizin ardından ilk olarak odamızın büro iç dizayn, tesisat ve eloktronik makine sistemlerini yeniledik.

İlk aday olma gayemiz olan kaçak yapı affı için çalışmalarımıza başladık. Türkiye’de bulunan bir çok odanın öncülüğünü yaparak, 2004 yılı öncesinde yapılan yapılarda ruhsat aranmaksızın elektrik, su ve telefon aboneliğinin yapılabilmesinin önündeki yasal sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkartılan yasa ile aştık. Bugün hala bu yasa yürürlükte olup oda üyelerimiz faydalanmaktadır. Hedefimize ulaşmamızın ardından kendimize yeni hedefler koyduk. Gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalar ile birlikte odamızın gelir düzeyide arttı. Yönetim kararı ile odamıza 0 km bir araç kazandırdık. Bu aracımız hala odamızın hizmetinde kullanılmaktadır. Sosyal projelerimiz ile parmak ile gösterilen oda olduk. Geleneksel hale getirdiğimiz. İftar yemeklerimiz, fuar gezilerimiz,eğitim programlarımız ve oda üyelerimizin ücretsiz tatil yapabildikleri deniz turları dışarıdan topladığımız sponsorlar sayesinde odamızın üyesinden ve kasasından 1 tek delikli kuruş çıkarmadan yapabilmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadık. Bu denli hizmetlerlerin yanında odamızı 2013 yılında kasasında 100 bin lira ile mevcut arkadaşımıza devrettik.  O dönemin 100 bin lirası bugünün değeri ile yaklaşık 1 milyon civarındadır. Mevcut arkadaşımız yaptığımız hizmetlerin üzerine bırakın bir çivi çakmayı olanını da adeta yok etmiştir. Odamızdaki faaliyetlerimiz adeta sıfıra inmiş. Yapılmaya çalışanlarda ücret karşılığı yapılmaya çalışılmıştır. Bu gerçekler ışığında odamızın kaybolan marka değerini geri kazandırmak eski şahşalı günlerine güvenle kazandırabilmek adına yarın yapılacak olan oda seçimlerinde yol arkadaşlarımla birlikte tekrar adayım. Tüm üyelerimizi ve kamuoyunu saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlarken, tüm oda üyelerimizin desteklerini beklediğimi ifade ederek sözlerime son veriyorum” dedi.