Anahtar Kelimeler: ÖDEMELER BAŞLADI

ÖDEMELER BAŞLADI

ÖDEMELER BAŞLADI

23 Ağustos 2020 tarihinde Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde başlayan ve 3 gün süren kabus gibi yangının ardından vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine devam ediliyor.

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili Acaryayla bölgesinde orman yangınında tarımsal alanları zarar gören şahıslara ödemelerin başladığını ifade etti. Yangından sonra hayvanı, evi yananlara yönelik gerekli ödemeler yapılmıştı. Ancak, tarımsal alanları zarar görenlere herhangi bir ödeme yapılmamış ve bu yönde de vatandaşların tepkileri bulunuyordu. Gerek AK Parti Adana milletvekilleri, gerekse İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili bölge vatandaşlarının sorunlarını sık sık dinleyerek konuyu sürekli Ankara'ya ilettiler.

 AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili yaptığı yazılı açıklamayla birlikte tarımsal alanları zarar gören vatandaşlara ödemelerin yapılmaya başladığını ifade etti.

Avukat Yusuf Bilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kozanda 23.08 2020 tarihinde meydana gelen orman yangınında (Kuyubeli, Çamlarca, Çürüklü, Minnetli, Karahamzalı, Eskimantaş Mahallelerinde) tarımsal zarar gören (meyve bahçesi, tarla ürünü, canlı hayvan, hayvan yemi, ekipmanları vb.) kişilerden adlarına zarar tespit tutanağı düzenlenmiş olan çiftçi ve yetiştiricilerin, tarımsal zararları ödenmeye başlamıştır.  İlgili kişilerin adlarına hesaplanan ödemeyi alabilmeleri için kimlik kartları ile Ziraat Bankasına başvurarak T.C. Kimlik numaraları ile sorgulatma yapmaları yeterlidir. (Kişilerin hesap numaralarına aktarılmamıştır. Bankadaki müşteri temsilcileri aracılığı ile kimlik sorgulama yapılarak ulaşılacaktır)

Yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması konusundaki hassasiyetlerinden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Parti sözcümüz Sayın Ömer Çelik’e,  Genel Başkan Yardımcımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na, il Başkanımız Sayın Mehmet Ay’a, Bölge Milletvekillerimize Kozanlılar adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.