ÖĞRENCİ YURDUNDA DAYAK İDDİASI

ÖĞRENCİ YURDUNDA DAYAK İDDİASI

Çukurova üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu, Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan Ferdi...

Çukurova üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu, Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan Ferdi Ü. İsimli öğrenci kaldığı özel öğrenci yurdunun aşçısı Yaşar A. Tarafından darp edildiğini iddia etti.

Olay Kozan merkez Karacaoğlan Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren özel bir öğrenci yurdunda meydana geldi.

İddialara göre yurtta yemekhane görevlisi olarak çalışan Yaşar Ö. yemeğe geç kalan öğrenciyi darp etti. Yurt görevlisi tarafından darp edilen Ferdi Ü. yurtta kalan diğer öğrenci arkadaşları tarafından Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalede öğrencinin burnunun kırıldığı öğrenildi.  

Daha sonra Özel bir hastanede burnundan ameliyat olan öğrencinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, öğrencinin hastanedeki tedavisine devam edildiği anlaşıldı.

Darp olayına maruz kalan öğrenci ? Ben Kozan´da öğrenciyim ve bilinen yurtta barınma ihtiyacımı karşılıyorum. Olay söyle gelişti. Ben 8.30 gibi yurda geldim. Akşam yemeğimiz 21.30 kadar verilmeye devam ediyor. Yemek haneye vardığımda kimse yoktu. Görevlisini aradım bulamadım. Ben de yurdun diğer şubesi olan kız yurduna gittim, oradan yemek aldım. Geldiğimde yemekhane görevlisi olan Yaşar A. kapıda beni karşıladı. Direk olarak küfür ederek, bana yemek ayırdığını söyledi. Bende küfür etmesi karşısında sesimi yükselttim. Hiç beklemediğim bir anda bana vurmaya başladı. Daha sonraki süreçte hastanede gözümü açtım. Yurt yetkilileri benim şikâyetçi olmamamı istediler. Şikâyetçi olmam durumunda ise benim açımdan kötü sonuçların olacağını söylediler. Kısaca bana göz dağa verdiler. Bende polise verdiğim ilk ifademde şikâyetçi oldum. Can güvenliğim yok. Yetkililerden can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum. Benim aynı zamanda duyma bozukluğum var. Ve % 50 engeli raporuna sahibim. Korkuyorum.? Dedi

Yaşanan olayın ardından özel öğrenci yurdunda yemekhane görevlisi olarak çalışan Yaşar A. aynı kurumda çalışmaya devam ettiği öğrenirken, ortaya atılan iddialar ile ilgili görüşmek isteğimiz yurt yetkilisine ulaşamadık.

Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.