Öğrenciler uluslararası çalışmalar yürütüyor

Öğrenciler uluslararası çalışmalar yürütüyor

“Colourful World" eTwinning Projesi ile Öğrenciler Uluslararası Çalışmalar Yürütüyor

Şehit Ziya Özkozanoğlu Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Zehra Başıbüyük ve  Kozan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Satı Sarıca,  öğrencileri ile birlikte eTwinning projelerinde yer alarak farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşim halinde proje tabanlı öğrenme gerçekleştiriyorlar.
"Colorful World" adlı renklerin çeşitli kültürlerde ve sanat formlarında nasıl göründüğünün incelendiği eTwinning projesi, öğrencileri Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ve çeşitli ülkelerdeki akranlarıyla buluşturuyor. Kurucuları Fatma Zehra BAŞIBÜYÜK ve Claudia RIZZARO olan projede Türkiye(10), İtalya(1),İspanya(2),Almanya(1), Portekiz(3), Ürdün(1)'den ortaklar bulunuyor.
Kozan Ortaokulu Öğretmeni Satı Sarıca gerçekleştirdikleri proje ile ilgili yaptığı açıklamada Projenin amacının öğrencilerin Avrupa kültürünün zenginliğini tanımalarına ve öğrencilere farklı bir geçmişe sahip olmalarına yardımcı olmak olduğunu belirtti. Satı Sarıca; "Bu proje sayesinde yabancı dilde iletişim becerilerini ve BT'yi bir iletişim ve ifade aracı olarak kullanma becerilerini geliştiriyorlar. İşbirliği ve ortak kültürel karşılaşmalar öğrencilerin ufuklarını genişletecek ve projenin disiplinler arası doğası temel becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.
Kültür ve sanat içerikli projede öğrenciler dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran ile tanışma ve sohbet etme imkânı buldular.
Müziğe çocuk yaşta TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu ile başlayan Ahmet BARAN Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisans yaptı. Henüz 18 yaşında iken Senfoni Orkestraları ile çalışmaya başladı. “Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi” oldu. Caz müziğe ve doğaçlamaya olan tutkusu dünya çapında starlarla aynı sahneyi paylaşmasını ve albümler kaydetmesini sağladı.
Öğrencilerle samimi bir şekilde sohbet eden Ahmet BARAN elde ettiği başarılar ve işine olan saygısı öğrencileri büyüledi. Öğrencilere verdiği kısa müzik dinletisiyle de gönüllerde taht kurdu. Artık öğrencilerin hayallerine yeni bir şey eklendi. Bir müzik aleti çalabilmek.  Yaklaşık bir  saat öğrencilerle birlikte olan Ahmet BARAN öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti." dedi.