Anahtar Kelimeler: Öğrencilerden duygu yüklü gösteri

Öğrencilerden duygu yüklü gösteri

Öğrencilerden duygu yüklü gösteri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kozan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından müzikal tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kozan'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kozan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzikal tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Kozan Belediye Sineması'nda gerçekleştirilen programda, bir konuşma gerçekleştiren okul Müdürü Zafer Yaşar Pala: "Türk milletinin elde ettiği bu zafer sadece kazanılmış bir zafer olarak değerlendirilmemeli. Etkilerine ve sonuçlarına bakıldığında bu zaferin kolay elde edilmediği görülmektedir. Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. Avrupalılar tarafından sömürülen mazlum halklar için de bağımsızlık fikrinini ateşleyen bir zaferdir Çanakkale Zaferi. Türk milletinin kendi kaderini olumlu yönde değiştirmiştir. Tarihimizdeki her savaşın önemi çok büyük. Aldığımız zaferlerin hepsinin önemi çok büyük. Ancak, Çanakkale Zaferi başlangıcı, gelişimi ve sonuçlarıyla dünyada başka ülkeler tarafından da sürekli takip edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleri ile göstermiş olduğu mücadele, 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyarak namluya süren ve İngilizlerin zırhlı gemisini batıran Seyit Onbaşı, ayrıca savaşın her alanında ve her kademesinde mehmetçiğimizin kahramanlığı da bu savaşa, bu zafere ayrı bir kahramanlık katmıştır” ifadelerini kullandı.

Kozan Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Yaşar Pala, Çanakkale Savaşı ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı'nın başlangıcı, gelişmesi ve sonucu ile ilgili olarak müzikal tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, program sonunda okul Müdürü Zafer Yaşar Pala ve öğretmenlerle birlikte emeği geçen öğrencilere ayrı ayrı teşekkür etti.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.