Öğrencilerin Yenilikçi Robotik Projeleri, Vali Elban'ı Büyüledi

Öğrencilerin Yenilikçi Robotik Projeleri, Vali Elban

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, İmamoğlu ilçesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen robotik kodlama şenliğine katıldı.

 "İmamoğlu Kodluyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, 80 robotik, 30 blok tabanlı ve 20 bilgisayarsız olmak üzere toplamda 150 proje sergilendi.

Vali Elban, proje kapsamında yapılan 25 Robotik Kodlama Sınıfı ve birleştirilmiş sınıflı 10 köy okuluna temel başlangıç seti verildiğini belirtti. İlçedeki öğretmenlere temel kodlama kursu ve temel eğitim kodlama kursu verilerek tüm öğrencilere de kodlama eğitimi verildiği ifade edildi.

Vali Elban, kod yazmayı öğrenen çocukların gelecekte avantajlı olacağını söyleyerek, "Robotik kodlama, çocuklarımızın dünya genelinde hızla gelişen teknolojiyi anlamalarına, ufuklarını genişletmelerine ve yeni fikirlerle becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Bizler çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını ve yarınlara güvenle yürümesini sağlamak için gerekeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Etkinliğe Adana Valisi Dr. Süleyman Elban'ın yanı sıra İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, kamu kurum temsilcileri ile birlikte çok sayıda öğrenci ve öğretmen de katıldı.