Tarih: 24.11.2018 10:38

Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Bizler için çalışıp çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli günlerden bir tanesi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bu sabah saat 10.00´da İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Çelenk koyma töreninin ardından 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Kozan´da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Pazartesi günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi organizatörlüğünde düzenlenecek program ile kutlanacak.

Türkiye´de 1981´den beri, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 24 Kasım 1928´de Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu Atatürk´e millet mektepleri başöğretmenliğini 11 Kasım 1928´de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan 24 Kasım´da millet mektepleri talimatnamesinin yayınlanması ile resmileştirilmiştir.

Atatürk´ün 100. doğum yıldönümü olan 1981´de Başöğretmen olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, çok kıymetli öğretmenlerimize hayatlarında başarılar diliyor, hayatlarını kaybetmiş bütün öğretmenlerimize Allah´tan rahmet kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —