Okul Çevresindeki Güvenlik Önlemleri

Okul Çevresindeki Güvenlik Önlemleri

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişiği olmayan kişiler, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı tedbirler aldı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişiği olmayan kişiler, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı tedbirler aldı.

Konu ile ilgili olarak Kozan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim bir açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Mehmet İyim yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

?Çocuklarımızın gelişimlerine, sağlıklı yaşam koşulları içinde tamamlamaları, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri, sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez gereklerinden olup, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çağımıza uygun ve güvenliği eğitim ortamlarında yetiştirilmesi çalışmalarımızda temel amaçtır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da ilçemizde bulunan okullar ve çevresinde alınacak tedbirler ile ilgili eylem planı hazırlanmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda, müdürlüğümüz personeli okul kolluk görevlisi ve güvenli eğitim koordinasyon görevlisi olarak istihdam edilmiş, bölge ekipleri ise bulundukları bölgedeki okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin, eğitimcilerin ve velilerin daha huzurlu ve güven içinde eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için görevlendirilmiştir. Yine okullarımızdaki güvenli eğitim ortamını olumsuz yönde etkileyen durumların önlenmesine ve okulların çevresindeki güvenliğin arttırılmasına yönelik olarak, öncelikle giriş ve çıkış saatleri başta olmak üzere okullar çevresinde olması muhtemel yaralama taciz ve benzeri olayların önüne geçilmesi, okul çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılması, okul ile ilişiği olmayan işsiz güçsüz boşta gezen kişilerin okul çevrelerine mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu, satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak, okul çevrelerinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda okul bahçesinde, çevresinde ve okul dış kapısı önünde okul öğrencisi olmayan okulla ilişkisi bulunmayan şahısların okul öğrencisi olup, mazereti olmaksızın ders saatleri dışında öğrencilerin okul çevresinden, ayrıca eğitim kurumları önlerindeki öğrencilikle ilişiği olmayan şahısların, eğitim kurumları önlerinden uzaklaştırılması için yapılacak olan uygulamaların daha etkin ve caydırıcı olması amacıyla, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu´nun 32. Maddesi gereğince yasal işlem yapılabilmesi için, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu´nun 32. maddesinin C fıkrası gereğince; Kaymakamlık kararının alınması uygun görülmekte ise de tensiplerinize arz ederim? dedi.