Anahtar Kelimeler: Okul Kantinleri Denetleniyor

Okul Kantinleri Denetleniyor mu?

Okul Kantinleri Denetleniyor mu?

Kozan Ortaokulu´nda meydana gelen gıda zehirlenmesi olayının ardından, okul kantinlerindeki denetlemede sıkıntı mı var? Yoksa denetimler eksik mi yapılıyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Kozan Ortaokulu´nda meydana gelen gıda zehirlenmesi olayının ardından, okul kantinlerindeki denetlemede sıkıntı mı var? Yoksa denetimler eksik mi yapılıyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Kozan Ortaokulu´nda Pazartesi günü 10 öğrenci kantinden aldıkları bardaktaki haşlanmış mısırı yedikten sonra zehirlenme şüphesi ile öğretmenler tarafından hastaneye kaldırılmış, çocuklara hastanede zehirlenme teşhisi konulmuş, çocuklar yapılan müdahalenin ardından taburcu edilmişti.

Kozan Ortaokulu´nda meydana gelen gıda zehirlenmesi olayının ardından okul kantinleri denetleniyor mu? Denetimler yapılmıyor mu? Yoksa eksik mi yapılıyor? sorularını yeniden gündeme taşıdı. Geleceğin teminatı olan çocuklar yani milletimiz yavaş yavaş zehirleniyor mu? Devlet okul kantinlerinde nelerin satılacağını ve nelerin satılmayacağını yayınladığı genelge ile duyurmuştu.

Çocukların tükettikleri ürünler ne kadar sağlıklı? Kozan Ortaokulu´nda yaşanan gıda zehirlenmesi olayı kantinlerdeki ürünlerin ne derece sağlıksız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Okul İdaresi, öğretmenler okul binaları içerisinde bulunan kantinlerde satılan ve öğrenciler tarafından tüketilen ürünlerin sağlıklı olup olmadığını biliyorlar mı?

Merkez ve köylerde bulunan okul kantinlerinde en son ne zaman denetleme yapıldı? Yapılan denetlemelerde kantinlerde satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusunda bir sonuca varıldı mı? Bu sorular velileri olduğu kadar vatandaşın da kafasında.

Veliler; ?Bizler çocuklarımızı güvenilir eğitim ve öğretimin verildiği okullara gönderiyoruz. Okullarda kantinler mevcut ama biz kantinlerde tüketilen, satılan ürünlerin ne derece sağlıklı olup olmadığını bilmiyoruz. Sorunlu olan yerleri biz gerekli yerlere şikayet ediyoruz ama bu denetimlerin sıklıkla yapılması gerekiyor. Bizim çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Bu çocuklar geleceğin teminatıdır. Bu çocuklar ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar. Sağlıklı bir toplum yetiştirmek için evde verdiğimiz eğitimin yanı sıra okullarda alınan eğitim ve öğretim çok önemli. Bunun yanında çocukların sağlığı her şeyden önemli. O yüzden yetkililerin okul kantinlerini sıklıkla denetlemesi gerekiyor. Kozan Ortaokulu´nda yaşanan gıda zehirlenmesi olayı ürünlerin sağlıksız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bizler, çocuklarımızı şüphe içerisinde okula göndermek istemiyoruz. Yetkililer sesimizi duysunlar ve okul kantinleri sıkı bir denetimden geçsin. Tarihi geçmiş, sağlığı kötü yönde etkileyecek ürünler kantinde satılmasın? dediler.

Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, belediye, okul İdaresi ve okul aile birliğinin koordineli çalışması sonucunda okul kantinlerinde satılan sağlıksız gıda maddelerinin tüketimine engel olunması gerekiyor. Aksi halde çocuklarımızı bile bile zehirleyeceğiz. Sağlık kaydedildiği zaman geri kazanılması çok zor olan bir konudur. Sağlık her şeyin üstünde gelir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.