Okul bina giriş kapısına dezenfektan tüneli yapıldı

Okul bina giriş kapısına dezenfektan tüneli yapıldı

Öğrencilerin sağlığı için birçok okul çeşitli girişimlerde bulunurken, İsmet İnönü Ortaokulu ise okul bina giriş kapısına dezenfektan tüneli yaptırarak Kozan’da bir ilki gerçekleştirdi.

Covid-19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 1. sınıflar ve Anasınıfı için yüz yüze eğitim kısmı Pazartesi günü itibariyle başladı. Öğrencilerin sağlığı için birçok okul çeşitli girişimlerde bulunurken, İsmet İnönü Ortaokulu ise okul bina giriş kapısına dezenfektan tüneli yaptırarak Kozan’da bir ilki gerçekleştirdi.

Hem eğitim, hem de sosyal faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren İsmet İnönü Ortaokulu Covid-19 salgını nedeni ile okul giriş kapısına dezenfektan tüneli yaptırdı. Kozan'da ilk defa bir okulun giriş kapısına yapılan dezenfektan tüneli ile öğrencilerin salgınla mücadelede sağlıklarının korunmasında önemli rol oynayacak.

Okulun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Pandemi döneminde öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı için okulumuzda velilerimiz, hayırseverler ve öğretmenlerimizin katkılarıyla dezanfaksiyon tüneli zandırılmıştır. Kozan'daki tek dezenfektan tüneli okul olmanın gururunu yaşıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

21 Eylül Tarihi itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Tüm okullarda anasınıfı ve 1 sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. Okulların tamamında koronavirüs salgını ile ilgili olarak gerekli tedbirler alınırken, İsmet İnönü Ortaokulu ek olarak okul giriş kapısına dezenfektan tüneli de yaptırdı. Hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler yapılan bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. İsmet İnönü Ortaokulu’nda eğitim ve öğretim görecek öğrencilerin velileri, okul yönetimine ve bu hizmette emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ettiler.