OKUL MÜDÜRÜNDEN ÖĞRENCİSİNE DAYAK İDDİASI

OKUL MÜDÜRÜNDEN ÖĞRENCİSİNE DAYAK İDDİASI

Kozan 2 Haziran Ortaokulu Müdürünün 7. sınıf öğrencisi Abdulkadir E.’yi darp ettiği iddia edildi.

              2 Haziran Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Abdulkadir E., kendisinin okul müdürü tarafından darp edildiği iddiasıyla, annesi ile birlikte hastaneye giderek darp raporu aldı ve olay İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne intikal etti.

              Abdulkadir E.; “Son 2 dersimiz boş idi. Derslerin bitimine 15 dakika kala B.Ö. isimli arkadaşımla bisiklet yüzünden önce tartıştık. Arkadaşım bana küfür edince kavga ettik.  Beden eğitimi öğretmenimiz bizi müdür odasına yönlendirdi. Müdür neden kavga ettiğimizi sordu, anlattık. Okul Müdürü Ali Ünlü kulaklarımı çekti. Bana tokat attı. Suçlu sadece benmişim gibi arkadaşıma vurmadı ve çıkabilirsiniz dedi. Ben eve gittim. Olayı aileme anlattım. Ailem benim kulağımın arkasında ki darp izlerini görünce üzüldüler ve kızdılar” dedi. 

              Abdulkadir E.’nin annesi Meral E.’de adliye önünde yaptığı açıklamada, “Çocuğumu hastaneye götürdüm. Darp raporu aldık. Olay emniyete intikal etti. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

“Evlat yetiştirmek kolay değil, ama, bir eğitimcinin de böyle bir şey yapması doğru değil” diyen Meral E.; “Dayakla öğrenci cezalandırılmaz. Ben çocuğumu o okula nasıl göndereceğim. Benim çocuğuma müdür ve öğretmenler hangi gözle bakacak.  Çocuğumun okulda bundan sonra nasıl ve neyle karşılaşacağını kestiremiyorum. Çocuğumla ilgili daha önce de bazı konular oldu. Okul müdürü hep çocuğumu suçladı. Böyle önyargılı bir eğitimci olmaz. Ben çocuğumu bu okuldan aldıracağım. Yetkililere sesleniyorum. Gereğini yapsınlar” dedi.