Anahtar Kelimeler: Okulda hareketli dakikalar korkuttu

Okulda hareketli dakikalar korkuttu

Okulda hareketli dakikalar korkuttu

Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu’nda öğrencilerin derste olduğu esnada tavanda bulunan sıvalarda dökülme meydana geldi. 4 öğrenci Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu’nun yeni yapılan binasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 6. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü sınıfın tavanında bulunan alçıpandaki sıvalarda dökülmeler meydana geldi. Öğrencilerin derste olduğu esnada meydana gelen olayda 4 öğrenci tedbir amaçlı Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalede öğrenciler de herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği tespit edildi.

Yaşanan olaydan dolayı öğrencilerde küçük çaplı panik yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaşanan olayla ilgili olarak soruşturma başlatılacağı ifade edildi.

Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu binası yeni yapıldı. Yeni binanın tavanında bu tür dökülmelerin meydana gelmesi kafalarda çeşitli soru işaretleri bıraktı. Geçtiğimiz yıllarda Kozan Lisesi’nin yeni yapılan binasında da yağmurlardan dolayı tavanda akıntılar meydana gelmişti. Yeni yapılan binalarda neden böyle eksikliklerin olduğu tartışılırken, veliler; “Bu tür kurumlar yapılırken malzemenin en iyisi kullanılmalıdır. Bu eğitim yuvalarında çocuklarımız eğitim görüyorlar. Oluşabilecek her türlü olumsuzluk çocuklarımızı ve bizleri üzecektir. Bu tür binaları yapanların işlerini daha iyi ve kaliteli bir şekilde yerine getirmelerini istiyoruz” dediler.