Anahtar Kelimeler: OKULUMUZU SATTIRMAYIZ İSYANI

OKULUMUZU SATTIRMAYIZ İSYANI

OKULUMUZU SATTIRMAYIZ İSYANI

Ferhatlı Mahallesi’ndeki köy okulunun satılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü


 

Kozan’a  bağlı Ferhatlı Mahallesi’ndeki köy okulunun bir şahsa satılacağı yönündeki iddialar gündemi işgal etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı eğitim sistemine geçtiği dönemde boşalıp atıl duruma düşen köy okulunun satışı gündeme gelmesi konusunda oluşan kamuoyunu gazetemiz olarak araştırmak istedik.

 

SATIŞA HERKES KARŞI!

 

Dönemin ilçe Kaymakamı tarafından bir şahsa tahsis edildiği iddia edilen köy okulunun genel dokusundan uzaklaşarak ev konumuna dönüştüğü iddialarının ışığında okulun çevresinin SİT alanı olduğu, bu alan içindeki tarihi eserlerinde tahrip edildiği ifade ediliyor. İçerisinde bir şahsın kullanım hakkını sürdürdüğü eski okul binasının satın alınması adına Maliye nezdinde girişimlerin de sürdüğü kaydediliyor. Köy muhtarlığının da okulun satılmasına karşı duruş sergilediği de gazetemize gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

KAMUOYU ADINA SORULARIMIZ OLACAK

Kozan Ekspres Gazetesi olarak ilçedeki Kaymakamlık Makamı başta olmak üzere tüm yetkililere konuyla ilgili sorularımızı sormak isteriz. “Köy okullarının tekrar açılması gündeme gelmeyecek diyerek genel bir kanaat mi oluştu ki okul satışı gündeme geldi? Okul arazisinde Bizans dönemine ait tarihi Yukarı Ferhatlı Köyü Kilisesi’nde bulunduğu dikkate alınırsa SİT alanının satışı söz konusu olan okul binasıyla tahribata uğrayacak mı?” Bu sorularımızdan sonra satışla ilgili gelişmeleri kamuoyu adına takip edeceğimizi buradan okurlarımıza duyurmak istiyoruz. Köy halkının da bu satışa karşı olduğunu yetkililere iletmeyi de sorumlu yayıncılık anlayışımız gereğince belirtmek isteriz.