Anahtar Kelimeler: Kozan’ oluyor

Olan Kozan’a oluyor

Olan Kozan’a oluyor

Kozan'a yapılacak olan canlı modern hayvan pazarı projesi maalesef hayata geçirilemiyor. Projenin bugüne kadar sonlandırılmaması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, Kozan'a modern bir canlı hayvan pazarı yapılacaktı. Proje önce Kozan Belediyesi tarafından hayata geçirilecekti, proje ilanı yayınlandı ancak bazı sudan sebeplerden dolayı bu proje ilanı iptal edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı kendisinin yapacağını söyledi. Sonrasında 2 defa daha bu proje ihaleye çıktı ama bu seferde ihaleye giren olmadı.

Kozan’ın modern canlı hayvan pazarına çok ihtiyacı var. Özellikle, Kurban Bayramı öncesinde satıcıların kötü şartlarda satış yapması ve hayvan pazarı ile ilgili olarak herhangi bir altyapının olmaması vatandaşları çileden çıkarıyor. Proje ne durumda? Kim neden Kozan Belediyesinden bu projeyi aldı ve sonrasında neden bir gelişme sağlamadı? Proje tamamlanmış olsaydı Kozan Belediyesi buranın %10'una sahip olacaktı. Bu da sağlanmadı.

Devlette işler yavaş ilerliyor ancak projesi hazır olan ve bedeli Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu’ndan karşılanacak bu konunun bir türlü hayata geçirilmemesi gerçekten içler acısı bir durum.

Bütün paydaşları bu konu üzerinde bir olmaya davet ediyoruz. “Sen yaptın, ben yaptım” kavgası olmadan bu işte alakalı olan kişilerin ivedilikle projeyi hayata geçirmesi gerekiyor. Aksi takdirde kaybeden Kozan olacak, kaybeden Kozanlı vatandaşlar olacak.

Modern hayvan pazarının yanında bir de modern pazar kurulacaktı. Onunla ilgili olarak da herhangi bir gelişme sağlanmadı. Tarım Ve Orman Bakanlığı ile birlikte bu projenin paylaşı olan bütün kurumları sorumluluğa davet ediyoruz. Milyonluk yatırımın başka yerlere kaydırılmasını Kozan halkı olarak istemediğimizi belirtmek istiyoruz.