Anahtar Kelimeler: sırası kimde?

Ölüm sırası kimde?

Ölüm sırası kimde?

Birçok kişinin yaralanmasına ve bazı kişilerin ölmesine neden olan yol ile ilgili olarak hala bir önlem alınmaması "ölüm sırası kimde?" sorusunu akla getiriyor.

Kozan Adana karayolunun başlangıcı olarak bilinen Küçük Sanayi Sitesi civarındaki yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Yol büyütüldü ancak belli bir yere kadar yapılan orta refüj kavşağa varmadan sonlandırıldı. Sürücüler, en düşük hızı 90 kilometre hıza ulaşan araçların geçtiği yolda U dönüşü yapmaya çalışırken maalesef trafik kazalarına neden oluyorlar. Bunun neticesinde kimi insanlar yaralanıyor, kimi insanlar hayatını kaybediyor, kimileri de büyük maddi zarara uğruyor.

Yerel medyada sürekli gündem olan konu ile ilgili olarak Karayolları sorumluluğunda olan bu yol ile ilgili herhangi bir önlem alınmaması ölüm sırası kimde? sorusunu gündeme taşıyor.

Maalesef yaşanan bu kadar olayın üzerine Karayolları Kozan Bölge Şefliğinin hala bir önlem almaması, orta refüjü devam ettirmemesi vatandaşı da isyan edecek seviyeye getirdi.

Hal kavşağından başlayarak Küçük Sanayi kavşağına kadar olan orta refüjdeki ara bölmeler Kozan Ekspres Gazetesi'nin yaptığı haberler neticesinde kapatılmıştı. Bu bölgede sürekli trafik kazası oluyor, insanlar yaralanıyor hatta hayatlarını kaybediyorlardı. Burada Karayolları önlem aldıktan sonra bir daha trafik kazası yaşanmadı. Trafik kazalarının sayısı en aza indirildi. Orta bölmeden kaynaklı trafik kazasının yaşanmadığı yolun devamındaki refüj yapılarak vatandaşın hizmetine sunulması gerekiyor. Aksi takdirde daha birçok ailenin ocağına ateş düşebilir.

Bu yoldan devletin bürokratıda, devletin siyasetçiside, devletin esnafıda yani kısacası 7'den 70'e herkes geçiyor.

Trafik kazası kader değildir, trafik kazasının en büyük sebeplerinden bir tanesi insan kusurudur. Orta refüj yapılmaması da insan kaynaklı sorundur. Buradan U dönüşü yapmak yasaktır levhasının yeterli olmadığını hep birlikte görüyoruz. Hal Kavşağı ile Sanayi Kavşağı arasında kapatılan bölmeler nasıl trafik kazalarını en aza indirdi ise refüjün bittiği yerden kavşağa kadar yapılacak olan orta refüj içinde kazaları en az seviyeye indireceği bir gerçektir. Masrafı fazla olmayan Karayolları bütçesini sarsmayacak orta refüj ile ilgili olarak bir adım atılmaması gerçekten çok üzücü. Umarız, karayolu yetkilileri bu yol ile ilgili olarak hemen bir çözüm üretir ve refüjü kavşağa kadar devam ettirir. Aksi takdirde burada yaralanan ve ölen vatandaşların sorumlusu Karayolları Kozan Bölge Şefliği olacak. Bu da hiç de hoş olmayan bir durum olacak.