Anahtar Kelimeler: Ölümünün . yılında anıldı

Ölümünün 84. yılında anıldı

Ölümünün 84. yılında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Kozan'da da ölümünün 84. yıl dönümünde anıldı.

10 Kasım 1938 yılında hayatını kaybeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Kozan'da bir dizi anma programı gerçekleştirildi. 09.05'de Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde anma programı yapıldı.  2 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal marşı ile birlikte Kozan'da adeta hayat durdu. Öncesinde Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez Atatürk Anıtına çelenk koyarak ışık yanlarını sundular.

Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program Kozan Belediye Sinemasında gerçekleştirildi. Protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı programda Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyyüp Minen günün önemine binaya bir konuşma gerçekleştirdi.

“Büyük Önder fikir, ideal eserleri ile bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza kadar en gerçek fikirlerin, en gerçek duyguların içinde aramızda yaşayan bir önderdir” diyen Eyyüp Minen; “Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır” İfadelerini kullandı.

Okul Müdürü Eyyüp Minen konuşmasının sonunda Atatürk'ün gençlere verdiği emanetin Cumhuriyet olduğunu da dile getirdi.

Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk konulu oratorya gösterisi gerçekleştirildi. Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve okul korosu eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. İlk, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.